Концерт пијанисткиње Дине Хаџиомеровић – ОТКАЗАНО

19.02.2024., 20:00

Пијанисткиња Дина Хаџиомеровић је подједнако посвећена концертним наступима и педагошком раду. Овог пута, у Галерији Артгет наступиће са гошћом сопраном Олгом Малевић Ђорђевић.

Програм:
Фредерик Шопен
Ноктурно бр. 14 у фис–молу, оп. 48/2
Балада бр. 2 у Еф–дуру, оп. 38
Балада бр. 1 у ге–молу, оп. 23

Сергеј Рахмањинов
Сaн (Сон), оп. 8/5
Заволела сам тугу своју (Полюбила я на печаль свою) за гласи и клавир, оп. 8/4
Јоргован (Сирень) за гласи и клавир, оп. 21/5
Пролећне воде (Весенние Воды) за глас и клавир, оп. 14/11

Гост концерта: ОЛГА МАЛЕВИЋ ЂОРЂЕВИЋ, сопран

Сергеј Рахмањинов
Музички моменат у ха–молу, оп. 16 (Andante cantabile)
Музички моменат у у е–молу, , оп. 16 (Presto)

Биографије:
Дина Хаџиомеровић (Београд, 1981) је похађала МШ Коста Манојловић у класи проф. Биљане Поповић и проф. Жељке Симановић. Студије је уписала са шеснаест година на ФМУ у Београду. Дипломирала је и магистрирала у класи Нинослава Живковића. Током студија је била ангажована као демонстратор на Катедри за клавир ФМУ и као стручни сарадник у настави. Завршила је 2021. године докторске студије у класи Маје Рајковић са темом Стилски и пијанистички аспекти одабраних дела Балакирјева, Чајковског, Скрјабина и Рахмањинова, одржавши завршни реситал у Великој сали Коларца.
Усвршавала се на домаћим и међународним курсевима. Као солисткиња је освојила бројне награде на престижним домаћим и међународним такмичењима у Србији, Француској, Италији и Чешкој. Остварила је запажене резултате на пољу камерне музике са виолистом Немањом Марјановићем и виолинисткињом Маријом Миситом, као и у клавирском дуу са Саром Вујадиновић. Одржале су велики број концерата од којих се посебно издваја реситал на World piano conference у Новом Саду, на којем су представљале Србију.
Као солиста и у камерним ансамблима, наступала је у свим еминентним салама у Београду, Новом Саду, као и широм Србије. Одржала  је низ реситала Француској, Чешкој, Италији и Црној Гори. Од 2002. године је запослена у МШ Коста Манојловић. Више пута је награђивана за свој педагошки рад домаћим и међународним такмичењима. Ауторка је пројекта који је обухватао аранжирање и премијерно извођење композиције за 16 руку, на два клавира, коју је извела заједно са одабраним ученицима и студентима на КНУ.

Олга Малевић Ђорђевић (Београд, 1974) музиком почиње да се бави у раном детињству. Учи клавир и пева у Дечијем хору РТБ-а под вођством Златана Вауде. Наступила је као дечији соло глас у ораторијуму Сунце изнад Шумарица који је снимљен и издат од стране ПГП РТБ. Такође, у овом период остварује многе трајне снимке дечијих песама за Радио Београд. Звршила је СМШ Коста Манојловић, одсек клавир у класи проф. Злате Малеш. Током школовања је освиојила многе републичке и међународне награде. Клавир је дипломирала је на ФМУ у Београду у класи Зорице Димитријевић Стошић. Завршила је средњу школу, одсек соло певања у класи Анете Илић. Дипломирала је соло певање на ФМУ у класи Ирине Арсикин.
Педагошку активност је започела 1995. године као професор клавира у МШ Коста Манојловић. Тренутно је ангажована као професор соло певања у истој школи, и као професор клавира у МШ Амати. Добитница је плакете за остварене резултате у области образовања (2019, 2022) од Градске општине Земун. За изузетне педагошке резултате у школској 2021/22. години добила је награду школе Коста Манојловић.
Као сопран, ангажована је у Опери и театру Мадленијанум. Године 2006. премијерно је извела улогу Виолете у Вердијевој опери Травијата у режији прослављеног руског редитеља Јурија Александрова, а под диригентском палицом маестра Станка Јовановића. Наредних пет година успешно изводи ову ролу као једина Виолета, без алтернације. У овој улози, гостовала је у Руској националној опери у Петрограду. Остварила је и улоге Ћо Ћо Сан (Мадам Батерфлај, Пучини), Неде (Пајаци, Леонкавало) и Франци (Бечка крв, Штраус). Добитница је награде Мадленијанума за изузетно уметничко остварење у области оперског стваралаштва.

Loading...