inFLUenca 3 ▪︎ Мишљења прекида и прелома

07.03.2024-06.04.2024, 12:00-20:00

Oтварање: четвртак, 7. март, 19 сати

Пратећи програм изложбе:

Четвртак, 7. март, у 19.15 сати
Јелена Рендулић извешће двадесетоминутни перформанс Тијело Христово који подразумева активацију наменски конструисане апаратуре базиране на плину. Репетитивним извођењем религиозне песме Тијело Христово, уметница активира објекат и креира зачудну атмосферу  како би боље разумела ритуално искуство и потенцијално божанско присуство.

Четвртак, 14. март, у 19 сати
Четвртак, 28. март, у 18 сати
Кустоско вођење историчарке уметности Сенке Ристивојевић кроз сва три галеријска простора у присуству уметница/уметника

Уторак, 2. април у 18 сати
Пројекција видео-рада Титаник Матеје Марковића у Дворани Културног центра

Четвртак, 4. април, у 19 сати
Главни предмет, перформативно предавање Мине Симендић у Галерији Артгет

Перформативно предавање о стваралаштву Андрее Фрејзер, укратко се бави се испитивањем академског наратива о важности цртачког умећа код концептуалних уметница постављајући питање да ли је за вредновање и тумачење њиховог рада битно да они поседују цртачку вештину (коју би додатно афирмисала диплома академије). Рад у потпуности криви слику о стваралаштву Фрејзерове, приклањајући се једном од два доминантна наратива о важности цртачке вештине и испитује однос рада који настаје из мисаоне праксе или из цртачке.

—————————————————-

Учеснице и учесници: Милица Еркић, Настасја Пухало, Мина Јововић, Саша Павловић, Вук Мандушић, Бојана Бранковић, Виктор Цвејић, Јована Симанић, Лила Јездовић, Лука Јоксимовић, Матеја Марковић, Олга Станојевић, Мина Симендић, Ивања Тодоровић, Ангелина Пајковић, Јелена Рендулић

Избор радова: Зоран Тодоровић, Владимир Николић и Жарко Алексић

Проблемски  оквир овогодишње студентске изложбе inFLUenca младих уметника и студената Нових медија Факултета ликовних уметности у Београду базиран је на пропитивању контекстуалних пракси савремене уметности. У овом издању, под називом Мишљења прекида и прелома, биће представљени студентски радови по избору наставника Зорана Тодоровића, Владимира Николића и Жарка Алексића.

Не би ли подстакао студенте да мисле о уметности изван устаљених образаца репрезентације одређених тема, феномена или проблема, наставни тим определио се да кустоскиm концептом усмери групну изложбу ка артикулацији оног што препознају као мишљења прекида и прелома.

*Пројекат inFLUenca замишљен је као дугорочна сарадња између професора и студената са Одсека за Нове медије Факултета ликовних уметности у Београду и галерије Подроом Културног центра Београда. Реч је о пројектованом низу бијеналних изложби као резултата уметничких и педагошких пракси на Одсеку за Нове медије на Факултету ликовних уметонсти у Београду. Изложба представља радове студената од прве године основних до завршне године мастер студија.

 

 

Loading...