Koncert flautistkinje Rezede Grunčevski

25.03.2024., 21:00

Flautistkinja Rezeda Grunčevski uz klavirsku saradnju pijanistkinje Meri Bojić Radojčić, izvešće sonate za flautu Prokofjeva i Mocarta.

Program:
Johan Sebastijan Bah

Partita za flautu solo u a–molu, BWV 1013
Allemande
Corrente
Sarabande
Bourrée Anglaise

Volfgang Amadeus Mocart
Sonata za violinu i klavir br. 21 u e–molu, K. 304
Allegro
Tempo di Menuetto

Sergej Prokofjev
Sonata za flautu u De–duru, op. 94
Moderato
Scherzo – Presto
Andante
Allegro con brio

Biografije:
Rezeda Grunčevski (2001) je završila školu pevanja u klasi Galiuline Elvire u svom rodnom gradu, kao i Muzičku školu u Tivtu (klavir u klasi Isidore Jovičević, i flautu u klasi Brune Matijević). Završila je SMŠ Kosta Manojlović u Beogradu u klasi Aleksandra Burkerta. Studentkinja je 4. godine osnovnih akademskih studija na FMU u Beogradu u klasi Ljubiše Jovanovića. Trenutno je na studentskoj razmeni u okviru programa ERASMUS+ u Ljubljani u klasi prof. Mateja Zupana. Aktivno učestvuje na brojnim radionicama i školama flaute, kao i majstorskim kursevima eminentnih flautista. Od 2016. godine učestvuje u međunarodnim i državnim takmičenjima na kojima osvaja prve i druge nagrade. Nastupa solo i u kamernim i orkestarskim sastavima kao što su WBYO (Western Balkans Youth Orchestra), Lola klasik, Dečija filharmonija i BEOM. Svirala je u Koncerthausu u Berlinu, Sali flharmonije u Esenu, Kolarčevoj zadužbini, Sali Beogradske filharmonije, Kombank dvorani, SKC-u, Sava centru, UK Parobrod, Konaku Kneginje Ljubice i KC Svilara. Nastupala je na festivalima kao što su BUNT, Festum, KOMA i 2. regionalni susreti flautista.

Meri Bojić Radojčić je diplomirala i magistrirala klavir na FMU u Beogradu. Radi kao viši umetnički saradnik na Katedri za duvačke instrumente na FMU. Sarađivala je i nastupala sa izvođačima kao što su Orel Nikole (flauta), Knut Sonstevold (fagot), Matijas Alin (flauta), Stanislav Apolin (violončelo), Agustin Leon Ara (violina), Sara Čang (violina i flautistima Ljubiša Jovanović, Vinsent Lukas, Džuli Koidin, Dejan Gavrić, Matej Zupan, Matjaž Debeljak, Gergelji Ices, Mišel Belavans i drugi. Bila je učesnik na Međunrodnoj tribini kompozitora, Čelo festu, manifestaciji Budva grad teatar i Flauta fest Beograd. Na Međunarodnom takmičenju Petar Konjović je više puta angažovana kao oficijelni pijanista za najstariju kategoriju, kao i na 37. takmičenju Muzičke omladine u Beogradu.

Loading...