Концерт флаутисткиње Резеде Грунчевски

25.03.2024., 21:00

Флаутисткиња Резеда Грунчевски уз клавирску сарадњу пијанисткиње Мери Бојић Радојчић, извешће сонате за флауту Прокофјева и Моцарта.

Програм:
Јохан Себастијан Бах

Партита за флауту соло у а–молу, BWV 1013
Allemande
Corrente
Sarabande
Bourrée Anglaise

Волфганг Амадеус Моцарт
Соната за виолину и клавир бр. 21 у е–молу, K. 304
Allegro
Tempo di Menuetto

Сергеј Прокофјев
Соната за флауту у Де–дуру, оп. 94
Moderato
Scherzo – Presto
Andante
Allegro con brio

Биографије:
Резеда Грунчевски (2001) је завршила школу певања у класи Галиулине Елвире у свом родном граду, као и Музичку школу у Тивту (клавир у класи Исидоре Јовичевић, и флауту у класи Бруне Матијевић). Завршила је СМШ Коста Манојловић у Београду у класи Александра Буркерта. Студенткиња је 4. године основних академских студија на ФМУ у Београду у класи Љубише Јовановића. Тренутно је на студентској размени у оквиру програма ЕРАСМУС+ у Љубљани у класи проф. Матеја Зупана. Активно учествује на бројним радионицама и школама флауте, као и мајсторским курсевима еминентних флаутиста. Од 2016. године учествује у међународним и државним такмичењима на којима осваја прве и друге награде. Наступа соло и у камерним и оркестарским саставима као што су WBYO (Western Balkans Youth Orchestra), Лола класик, Дечија филхармонија и БЕОМ. Свирала је у Концертхаусу у Берлину, Сали флхармоније у Есену, Коларчевој задужбини, Сали Београдске филхармоније, Комбанк дворани, СКЦ-у, Сава центру, УК Пароброд, Конаку Кнегиње Љубице и КЦ Свилара. Наступала је на фестивалима као што су БУНТ, Фестум, КОМА и 2. регионални сусрети флаутиста.

Мери Бојић Радојчић је дипломирала и магистрирала клавир на ФМУ у Београду. Ради као виши уметнички сарадник на Катедри за дувачке инструменте на ФМУ. Сарађивала је и наступала са извођачима као што су Орел Николе (флаута), Кнут Сонстеволд (фагот), Матијас Алин (флаута), Станислав Аполин (виолончело), Агустин Леон Ара (виолина), Сара Чанг (виолина и флаутистима Љубиша Јовановић, Винсент Лукас, Џули Коидин, Дејан Гаврић, Матеј Зупан, Матјаж Дебељак, Гергељи Ицес, Мишел Белаванс и други. Била је учесник на Међунродној трибини композитора, Чело фесту, манифестацији Будва град театар и Флаута фест Београд. На Међународном такмичењу Петар Коњовић је више пута ангажована као официјелни пијаниста за најстарију категорију, као и на 37. такмичењу Музичке омладине у Београду.

Loading...