Концерт сопрана Теуте Аслани и пијанисткиње Добриле Миљковић

11.03.2024., 21:00

Колоратурни сопран Теута Аслани у сарадњи са пијанисткињом Добрилом Миљковић извешће разнолик програм који чине познате арије Вивалдија и Моцарта, али и соло песме наших композитора Александра Вујића и Маје Ле Ру Обрадовић. На концерту који организујемо у сарадњи са Удружењем музичких уметника Србије придружиће јој се гођше Тања Андријић, сопран и  Наташа Рашић, мецосопран.

Програм:
Антонио Вивалди
O servi volate, арија из ораторијума Јудитин тријумф
Vieni, vieni o mio diletto, а
рија из опере Јустин
Vedró con mio diletto
, арија из опере Јустин
ТЕУТА АСЛАНИ и ДОБРИЛА МИЉКОВИЋ

Георг Фридрих Хендл
Verdi allori, арија из опере Орландо
НАТАША РАШИЋ и ДОБРИЛА МИЉКОВИЋ


Волфганг Амадеус Моцарт
Un moto di gioia, арија Сузане из опере Фигарова женидба
Соло песма Ridente la calma, K. 152
Vedrai carino, арија Церлине из опере Дон Ђовани
ТЕУТА АСЛАНИ и ДОБРИЛА МИЉКОВИЋ

Александар С. Вујић
Сумњива песма
Захвална песма
ТАЊА АНДРИЈИЋ и ДОБРИЛА МИЉКОВИЋ

Карлос Гуаставино
Paisaje
Anhelo
Siesta
ТЕУТА АСЛАНИ и ДОБРИЛА МИЉКОВИЋ

Маја Ле Ру Обрадовић
Песма без речи
ТЕУТА АСЛАНИ, ТАЊА АНДРИЈИЋ, НАТАША РАШИЋ и ДОБРИЛА МИЉКОВИЋ

Биографије:
Теута Аслани је завршила мастер студије соло–певања на Факултету музичке уметности у Београду у класи проф. Вишње Павловић–Дракулић. Током студирања колоратурну технику усавршавала је код професора: Гордане Јевтовић – Минов, Људмиле Грос и Георги Минова. Похађала је СМШ Коста Манојловић најпре као ученица дувачког одсека – флаута, у класи проф. Растислава Менђана, а потом као ученица соло певања у класи проф. Светлане Вранић. Похађала је мајсторскe курсевe из домена солистичког и камерног музицирања код Џенифер Смит, Уте фон Гарзински, Маријане Мијановић, Каија Весела, Предрага Нововића и других. Завршила је Летњу барокну академију (Austria Barock Akademie) у Гмундену у Аустрији 2008. године, као стипендиста ФМУ и АБА. Солисткиња је и оснивач ансамбала Либеркватро, Дуо грациозо, Ехо и Орферион. Остварила је улоге у редукованим верзијама Моцартових опера Фигарова женидба и Дон Ђовани у продукцији Оперског студија ФМУ у Београду. Поседује богато искуство на концертној сцени пошто годинама наступа у земљи и иностранству као соло певачица, флаутисткиња и камерни музичар.
Као солисткиња ансамбла Хазари наступала читаву деценију на фестивалима у земљи и иностранству и остварила је дискографска издања Књига пророка Еноха (2002), Светлуцање кроз сан (2004) и Хазари Бест оф (2008). Остварила је снимке за ПГП РТС, BK Sound, WMAS Records, РТС, Радио Београд, РТВ Студио Б, ТВ Метрополис и друге. Наступала је у Србији, Босни, Хрватској, Македонији, Румунији, Бугарској, Аустрији и Мађарској.
Њен репертоар обухвата широк спектар музичких праваца – од ренесансе, преко барока, до Моцартових арија и песама, колоратурних арија Вердија, Пучинија, Офенбаха, соло-песама Шуберта, Брамса, Волфа, вокалних дуета савремених српских аутора, као и традиционалних српских и балканских песама. Ангажована је као вокални педагог у МШ Петар Стојановић на Убу и Anglo – American International School у Београду. Чланица је Удружења музичких уметника Србије од 2009. године.

Добрила Миљковић је дипломирала клавир у класи проф. Владимира Огаркова на Академији уметности у Новом Саду, а специјалистичке студије је завршила у класи доц. Соње Лончар на Oдсеку за камерну музику на Факултету музичке уметности у Београду. Усавршавала се на мајсторском курсу код Алда Чиколинија (Италија). Од 2009. године је запослена у МШ Мокрањац у Београду као корепетитор на одсеку за соло-певање. У периоду од 2014. до 2019. године је била ангажована као клавирски сарадник за соло-певаче и гудаче на Љетњој школи у Пучишћу (Брач, Хрватска). Радила је као сценски корепетитор у Позоришту на Теразијама (мјузикл The Chorus line) и као клавирски сарадник на Академији лепих уметности у Београду, на Одсеку за гудачке инструменте. Натупала је у Француској, Швајцарској, Грчкој, Аустрији, Румунији, Хрватској, Републици Српској, Црној Гори и Србији. Члан је Удружења музичких уметника Србије од 2010. године.

Mецосопран Наташа Рашић (Београд) је дипломирала соло певање на Академији уметности у Новом Саду и завршила мастер студије соло певања на Факултету музичких уметности у Београду. Дипломирала је такође на Правном факултету Универзитета у Београду. Била је члан Оперског студија Борислав Поповић Народног позоришта у Београду. Од 2016. године је ангажована као солиста и хонорарни сарадник у Народном позоришту у Београду, а од 2019. године ангажована је као хонорарни сарадник у Позоришту на Теразијама у Београду. Остварила је бројне оперске улоге у земљи и иностранству. Усавршавала се на мајсторским курсевима код познатих уметника. Члан је и оснивач музичког удружења и састава Барокни витраж који се бави извођењем и промовисањем барокне музике у Србији и постоји од 2015. године. Члан је Удружења музичких уметника Србије. Запослена је на Православном богословском факултету Универзитета у Београду.

мр Тања Андријић, оперска и концертна уметница, добитница је Златне значке Културно просветне заједнице Србије, и лауреат на бројним међународним и државним такмичењима. Члан је Удружења музичких уметника Србије, оснивач и потпреседник Удружења Хор Краљица Марија и професор соло певања у МШ Мокрањац.
У августу 2018. године је издала свој први компакт диск Звездане ноте за издавачку кућу ПГП- РТС.
Сценско искуство остварила је у главним улогама у операма класичних и савремених композитора у Државној опери у Берлину, Лајпцигшкој опери, на Фестивалу у Салцбургу уз пратњу Бечке филхармоније, као и у Народном позоришту у Београду и Македонском народном театру у Скопљу. Одржала је солистичке концерте у земљи и иностранству. Често сарађује са Народним оркестром РТС-а, као и УА МО Станислав Бинички.
Магистрирала је и дипломирала на ФМУ у Београду. Мастер студије је завршила на Факултету музичке уметности у Немачкој. Била је члан оперског студија у Народном позоришту.

 

Loading...