Koncert učenika klavira MŠ „Kosta Manojlović“ iz klase Siniše Radoičića

11.03.2024., 19:30

Na koncertu će nastupiti mladi pijanisti Petar Mićić, Konstantin Đoković i Matija Matejić, učenici Srednje muzičke škole Kosta Manojlović iz klase profesora Siniše Radojčića.

Program:
Johan Sebastijan Bah
Preludijum i fuga u ce–molu, BWV 871 (DTK 2)

Jozef Hajdn
Prvi stav Sonate br. 31 u As–duru, H. 16/46
Allegro moderato

Ludvig van Betoven
Prvi stav Sonate br. 2 u A–duru, op. 2/2
Allegro vivace

Frederik Šopen
Nokturno u cis-molu, op. 27/1

Sergej Prokofjev
Etida u ce–molu, op. 2/4
PETAR MIĆIĆ

Ludvig van Betoven
Prvi stav Sonate br. 16 u Ge–duru, op. 31/1
Allegro vivace

Frederik Šopen
Etida u Ce–duru, op. 10/1
Skerco br. 2 u be–molu, op. 31
Balada br. 3u As–duru, op. 47
KONSTANTIN ĐOKOVIĆ

Johan Sebastijan Bah
Prvi stav Partite br. 2 u ce–molu, BWV 826
Sinfonia

Ludvig van Betoven
Prvi stav Sonate br. 24 u Fis–duru, op. 78 (Tereza)
Adagio cantabile – Allegro ma non troppo

Frederik Šopen
Etida u Ges–duru, op. 25/9
Balada br. 2 u Ef–duru, op. 38
MATIJA MATEJIĆ

Biografije:
Petar Mićić (Beograd, 2008) je završio OMŠ Kosta Manojlović u Zemunu 2022. godine u klasi Siniše Radojčića, u čijoj klasi sada pohađa srednju školu. Osvojio je brojne nagrade na takmičenjima kao što su Republičko takmičenje učenika i muzičkih škola Srbije, Slavenski u Beogradu, Međunarodno pijanističko takmičenje Slavenski u Novom Sadu (2017, 2018, 2019), 22. Memorijal Dušan Protić (sa trijom Versus), Ohridski biseri (2018), Međunarodno muzičko takmičenje u Zemunu (2021) i 5. Međunarodno takmičenje pijanista u Istočnom Sarajevu (2023). Na Republičkom takmičenju učenika muzičkih i baletskih škola Srbije je osvojio drugu nagradu u kategoriji klavirskog dua (2023). Dobitnik je prvih nagrada na republičkim i međunarodnim takmičenjima iz teorije muzike i solfeđa.
Nastupao je na brojnim koncertima od kojih se izdvajaju koncerti povodom Dana škole u Galeriji Artget i Ambasadi Italije, solistički koncert u Umetničkom paviljonu Cvijeta Zuzorić, koncert klase u Vršcu i Koncert klavirske sekcije Beograda u Mladenovcu.
Pohađao je majstorske kurseve renomiranih profesora i pijanista kao što su Miloš Popović, Lidija Stanković, Nenad Kačar, Nataša Mitrović i drugi.

Konstantin Đoković (2007) je počeo da uči klavir u klasi Siniše Radojčića 2014 godine. Osvojio je treću nagradu na 5. međunarodnom takmičenju za pijaniste Ivan Rijavec u Sloveniji (2016) i prvu nagradu na 5. međunarodnom muzičkom takmičenju Fantast 2016 u Bečeju. Dobitnik je brojnih prvih nagrada na međunarodnim pijanističkim takmičenjima kao što su Slavenski u Novom Sadu, Ohridski biseri, Davorin Jenko u Beogradu, Akordeonart Plus u Istočnom Sarajevu i Republičko takmičenje učenika muzičkih škola Srbije. Svirao je na koncertima povodom Dana škole u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine, Galeriji Artget, Italijanskom kulturnom centru i Ruskom domu, kao i na koncertu učenika MŠ Kosta Manojlović u Muzeju Narodnog pozorišta u Beogradu. Prvi solistički koncert održao je 2019. godine u Umetničkom paviljonu Cvijeta Zuzorić. Kao superfinalista Zemunskog međunarodnog muzičkog takmičenja, izveo je prvi stav Koncerta za klavir i orkestar, op. 15 L. van Betovena uz pratnju UA MO Stanislav Binički po dirigentskom palicom Igora Mitrovića.
Pohađao je majstorske kurseve kod brojnih domaćih pijanista i pedagoga. Bio je jedan od dvojice prvih srpskih stipendista Dobrotvorne fondacije Ivet Voronovne Nova imena. Tokom njihove Međunarodne letnje kreativne škole u Suzdalju, Rusija, je pohađao majstorske kurseve Elmara Vagifoviča Gasanova (klavir) i Konstantina Aleksandroviča Masljuka (kamerna muzika).

Matija Matejić (Beograd, 2006) je počeo da pohađa osnovnu muzičku školu 2015. godine. Osvojio je nagrade na međunarodnim i republičkim takmičenjim, kao što su Republičko takmičenje ZMBŠS (2019, 2022), Slavenski (2021, 2023), Međunarodno takmičenje mladih muzičara u Zagrebu (2021), Međunarodno muzičko takmičenje u Zemunu (2021, 2022, 2023), Memorijal Aca Panić u Mladenovcu (2022) i Akordeonart Plus u Istočnom Sarajevu (2023). U klasi Lidije Glavić osvojio nagrade u disciplini klavirski duo, od kojih izdvaja mesto laureata na Međunarodnom takmičenju Davorin Jenko (2023). Takođe je dobitnik nagrada na Republičkom takmičenju ZBŠS (2022, 2023) u kamernim sastavima i duima sa gudačima i solo pevačima. Uspešan je na takmičenjima u disciplini teorije muzike.
Svirao je na koncertima povodom Dana škole u Svečanoj sali škole, Domu Vojske i Ruskom domu. Učestvovao je na koncertu 150 godina od rođenja Sergeja Rahmanjinova koji je održan u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine, na Koncert klase u Vršcu i koncertu klavirske sekcije Beograda u Mladenovcu. Prvi solistički koncert održao je 2023. godine u Svečanoj sali MŠ Kosta Manojlović.
Pohađao je majstorske kurseve kod Nataše Mitrović, Vladimira Miloševića, Aleksandra Sinčuka, Maje Rajković, Lidije Stanković, Biljane Gorunović, Nenada Kačara i Aise Iđiri.

Loading...