Концерт ученика клавира МШ „Коста Манојловић“ из класе Синише Радоичића

11.03.2024., 19:30

На концерту ће наступити млади пијанисти Петар Мићић, Константин Ђоковић и Матија Матејић, ученици Средње музичке школе Коста Манојловић из класе професора Синише Радојчића.

Програм:
Јохан Себастијан Бах
Прелудијум и фуга у це–молу, BWV 871 (ДТК 2)

Јозеф Хајдн
Први став Сонате бр. 31 у Ас–дуру, H. 16/46
Allegro moderato

Лудвиг ван Бетовен
Први став Сонате бр. 2 у А–дуру, оп. 2/2
Allegro vivace

Фредерик Шопен
Ноктурно у цис-молу, оп. 27/1

Сергеј Прокофјев
Етида у цe–молу, оп. 2/4
ПЕТАР МИЋИЋ

Лудвиг ван Бетовен
Први став Сонате бр. 16 у Ге–дуру, оп. 31/1
Allegro vivace

Фредерик Шопен
Етида у Це–дуру, оп. 10/1
Скерцо бр. 2 у бе–молу, оп. 31
Балада бр. 3у Ас–дуру, оп. 47
КОНСТАНТИН ЂОКОВИЋ

Јохан Себастијан Бах
Први став Партите бр. 2 у це–молу, BWV 826
Sinfonia

Лудвиг ван Бетовен
Први став Сонате бр. 24 у Фис–дуру, оп. 78 (Тереза)
Adagio cantabile – Allegro ma non troppo

Фредерик Шопен
Етида у Гес–дуру, оп. 25/9
Балада бр. 2 у Еф–дуру, оп. 38
МАТИЈА МАТЕЈИЋ

Биографије:
Петар Мићић (Београд, 2008) је завршио ОМШ Коста Манојловић у Земуну 2022. године у класи Синише Радојчића, у чијој класи сада похађа средњу школу. Освојио је бројне награде на такмичењима као што су Републичко такмичење ученика и музичких школа Србије, Славенски у Београду, Међународно пијанистичко такмичење Славенски у Новом Саду (2017, 2018, 2019), 22. Меморијал Душан Протић (са тријом Версус), Охридски бисери (2018), Међународно музичко такмичење у Земуну (2021) и 5. Међународно такмичење пијаниста у Источном Сарајеву (2023). На Републичком такмичењу ученика музичких и балетских школа Србије је освојио другу награду у категорији клавирског дуа (2023). Добитник је првих награда на републичким и међународним такмичењима из теорије музике и солфеђа.
Наступао је на бројним концертима од којих се издвајају концерти поводом Дана школе у Галерији Артгет и Амбасади Италије, солистички концерт у Уметничком павиљону Цвијета Зузорић, концерт класе у Вршцу и Концерт клавирске секције Београда у Младеновцу.
Похађао је мајсторске курсеве реномираних професора и пијаниста као што су Милош Поповић, Лидија Станковић, Ненад Качар, Наташа Митровић и други.

Константин Ђоковић (2007) је почео да учи клавир у класи Синише Радојчића 2014 године. Освојио је трећу награду на 5. међународном такмичењу за пијанисте Иван Ријавец у Словенији (2016) и прву награду на 5. међународном музичком такмичењу Фантаст 2016 у Бечеју. Добитник је бројних првих награда на међународним пијанистичким такмичењима као што су Славенски у Новом Саду, Охридски бисери, Даворин Јенко у Београду, Акордеонарт Плус у Источном Сарајеву и Републичко такмичење ученика музичких школа Србије. Свирао је на концертима поводом Дана школе у Великој дворани Коларчеве задужбине, Галерији Артгет, Италијанском културном центру и Руском дому, као и на концерту ученика МШ Коста Манојловић у Музеју Народног позоришта у Београду. Први солистички концерт одржао је 2019. године у Уметничком павиљону Цвијета Зузорић. Као суперфиналиста Земунског међународног музичког такмичења, извео је први став Концерта за клавир и оркестар, оп. 15 Л. ван Бетовена уз пратњу УА МО Станислав Бинички по диригентском палицом Игора Митровића.
Похађао је мајсторске курсеве код бројних домаћих пијаниста и педагога. Био је један од двојице првих српских стипендиста Добротворне фондације Ивет Вороновне Нова имена. Током њихове Међународне летње креативне школе у Суздаљу, Русија, је похађао мајсторске курсеве Елмара Вагифовича Гасанова (клавир) и Константина Александровича Масљука (камерна музика).

Матија Матејић (Београд, 2006) је почео да похађа основну музичку школу 2015. године. Освојио је награде на међународним и републичким такмичењим, као што су Републичко такмичење ЗМБШС (2019, 2022), Славенски (2021, 2023), Међународно такмичење младих музичара у Загребу (2021), Међународно музичко такмичење у Земуну (2021, 2022, 2023), Меморијал Аца Панић у Младеновцу (2022) и Акордеонарт Плус у Источном Сарајеву (2023). У класи Лидије Главић освојио награде у дисциплини клавирски дуо, од којих издваја место лауреата на Међународном такмичењу Даворин Јенко (2023). Такође је добитник награда на Републичком такмичењу ЗБШС (2022, 2023) у камерним саставима и дуима са гудачима и соло певачима. Успешан је на такмичењима у дисциплини теорије музике.
Свирао је на концертима поводом Дана школе у Свечаној сали школе, Дому Војске и Руском дому. Учествовао је на концерту 150 година од рођења Сергеја Рахмањинова који је одржан у Великој дворани Коларчеве задужбине, на Концерт класе у Вршцу и концерту клавирске секције Београда у Младеновцу. Први солистички концерт одржао је 2023. године у Свечаној сали МШ Коста Манојловић.
Похађао је мајсторске курсеве код Наташе Митровић, Владимира Милошевића, Александра Синчука, Маје Рајковић, Лидије Станковић, Биљане Горуновић, Ненада Качара и Аисе Иђири.

Loading...