Otvaranje martovskih izložbi u Kulturnom centru Beograda

07.03.2024., 19:00

Četvrtak, 7. mart, 19.00
Likovna galerija, Knez Mihailova 6
Arget, Trg Republike 5/I
Podroom, Trg Republike 5/podrum

U četvrtak, 7. marta, u galerijama Kulturnog centra Beograda otvoraju se tri izložbe. Postavke u sva tri izložbena prostora traju do 6. aprila, a ulaz je slobodan.

Vođenja kroz izložbe:

Četvrtak, 14. mart, u 19 sati
Četvrtak, 20. mart, u 19 sati
Četvrtak, 4. april, u 19 sati
Kustosko vođenje istoričara umetnosti Senke Ristivojević i Vladimira Bjeličića kroz sva tri galerijska prostora u prisustvu umetnica/umetnika.

…………………………..

Likovna galerija Kulturnog centra Beograda
Ana Vujović ▪︎ BOTANICA FUTURA, BOTANICA NOVA
7. 3 ─ 6. 4. 2024.

Ana Vujović gradi vrt budućnosti, i nove oblike postojanja, gde prirodni i veštački elementi dolaze u neverovatno blizak odnos, u kom nije sasvim izvesno koja strana pokušava da nadvlada i integriše koju. Odnos plastike i prirode stoji u zavodljivoj igri akumulacije, preklapanja, naizmeničnog poništavanja i prihvatanja i međusobne apsorpcije, a Ana ga vešto odvodi u apsolutni ekstrem u kom pretpostavlja budućnost u kojoj je plastika postala integrativni deo zemlje.

…………………………..

Galerija Artget, Trg Republike 5/1
Marija Mandić i Ana Žeželj ▪︎ Dnevnik
7. 3 ─ 6. 4. 2024.
Miha Colner, umetnički direktor galerije Artget za 2024. godinu

Na drugoj izložbi iz programa Galerije Artget za 2024. godinu predstavljaju se radovi Marije Mandić i Ane Žeželj, u dijalogu. Koristeći fotografiju kao primarni medij, obe umetnice se bave svojim ličnim iskustvima i istražuju naizgled obične situacije koje na kraju postaju sećanja. Beležeći događaje iz svog života i života ljudi koji su im (bili) bliski ili s kojima su (bile) na neki način povezane, uspostavljaju složenu mrežu sećanja koja im pomažu da istraže sopstveni identitet. Iako je njihov stvaralački proces intimne i lične prirode, njihovi radovi se mogu posmatrati i kao izrazito politički budući da se često dotiču osnovnih pitanja razumevanja sadašnjosti i prošlosti.

…………………………..

Galerija Podroom, Trg Republike 5/podrum
inFLUenca 3 ▪︎ Mišljenja prekida i preloma
7. 3 ─ 6. 4. 2024.
Učesnice i učesnici: Milica Erkić, Puhalo Nastasja, Mina Jovović, Saša Pavlović, Vuk Mandušić, Branković Bojana, Viktor Cvejić,Jovana Simanić, Lila Jezdović, Luka Joksimović, Mateja Marković, Olga Stanojević, Mina Simendić, Ivanja Todorović, Angelina Pajković, Jelena Rendulić
Izbor radova: Zoran Todorović, Vladimir Nikolić i Žarko Aleksić

Problemski  okvir ovogodišnje studentske izložbe  inFLUenca  mladih umetnika i studenata Novih medija Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu baziran je na propitivanju kontekstualnih praksi savremene umetnosti. U ovom izdanju  pod nazivom Mišljenja prekida i preloma, biće predstavljeni studentski radovi po izboru nastavnika Zorana Todorovića, Vladimira Nikolića i Žarka Aleksića.

…………………………..…………………………..

Ulaz na sve izložbe i programe je slobodan.

Galerije Kulturnog centra Beograda su otvorene svakog dana od 12 do 20 časova, sem nedeljom i državnim praznicima.
Program galerija podržavaju Grad Beograd — Sekretarijat za kulturu i Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.

Loading...