Отварање мартовских изложби у Културном центру Београда

07.03.2024., 19:00

Четвртак, 7. март, 19.00
Ликовна галерија, Кнез Михаилова 6
Аргет, Трг Републике 5/I
Подроом, Трг Републике 5/подрум

У четвртак, 7. марта, у галеријама Културног центра Београдa отворају се три изложбе. Поставке у сва три изложбена простора трају до 6. априла, а улаз је слободан.

Вођења кроз изложбе:

Четвртак, 14. март, у 19 сати
Четвртак, 20. март, у 19 сати
Четвртак, 4. април, у 19 сати
Кустоско вођење историчара уметности Сенке Ристивојевић и Владимира Бјеличића кроз сва три галеријска простора у присуству уметница/уметника.

…………………………..

Ликовна галерија Културног центра Београда
Ана Вујовић ▪︎ BOTANICA FUTURA, BOTANICA NOVA
7. 3 ─ 6. 4. 2024.

Ана Вујовић гради врт будућности, и нове облике постојања, где природни и вештачки елементи долазе у невероватно близак однос, у ком није сасвим извесно која страна покушава да надвлада и интегрише коју. Однос пластике и природе стоји у заводљивој игри акумулације, преклапања, наизменичног поништавања и прихватања и међусобне апсорпције, а Ана га вешто одводи у апсолутни екстрем у ком претпоставља будућност у којој је пластика постала интегративни део земље.

…………………………..

Галерија Артгет, Трг Републике 5/1
Марија Мандић и Ана Жежељ ▪︎ Дневник
7. 3 ─ 6. 4. 2024.
Миха Цолнер, уметнички директор галерије Артгет за 2024. годину

На другој изложби из програма Галерије Артгет за 2024. годину представљају се радови Марије Мандић и Ане Жежељ, у дијалогу. Користећи фотографију као примарни медиј, обе уметнице се баве својим личним искуствима и истражују наизглед обичне ситуације које на крају постају сећања. Бележећи догађаје из свог живота и живота људи који су им (били) блиски или с којима су (биле) на неки начин повезане, успостављају сложену мрежу сећања која им помажу да истраже сопствени идентитет. Иако је њихов стваралачки процес интимне и личне природе, њихови радови се могу посматрати и као изразито политички будући да се често дотичу основних питања разумевања садашњости и прошлости.

…………………………..

Галерија Подроом, Трг Републике 5/подрум
inFLUenca 3 ▪︎ Мишљења прекида и прелома
7. 3 ─ 6. 4. 2024.
Учеснице и учесници: Милица Еркић, Пухало Настасја, Мина Јововић, Саша Павловић, Вук Мандушић, Бранковић Бојана, Виктор Цвејић,Јована Симанић, Лила Јездовић, Лука Јоксимовић, Матеја Марковић, Олга Станојевић, Мина Симендић, Ивања Тодоровић, Ангелина Пајковић, Јелена Рендулић
Избор радова: Зоран Тодоровић, Владимир Николић и Жарко Алексић

Проблемски  оквир овогодишње студентске изложбе  inFLUenca  младих уметника и студената Нових медија Факултета ликовних уметности у Београду базиран је на пропитивању контекстуалних пракси савремене уметности. У овом издању  под називом Мишљења прекида и прелома, биће представљени студентски радови по избору наставника Зорана Тодоровића, Владимира Николића и Жарка Алексића.

…………………………..…………………………..

Улаз на све изложбе и програме је слободан.

Галерије Културног центра Београда су отворене сваког дана од 12 до 20 часова, сем недељом и државним празницима.
Програм галерија подржавају Град Београд — Секретаријат за културу и Министарство културе и информисања Републике Србије.

Loading...