ПостФЕСТум 2024 / 04.03.2024 /

04.03.2024., 17:00

Понедељак, 04. март

Цена улазнице 400 динара

17.00
АМЕРИЧКИ ЗЕЦ
Велика Британија, Јапан, 2023, 94’

Режија: Patrick Dickinson

Улоге: Ciarán Hinds, Aoife Hinds, Lily Franky, Ryo Nishikido, Tae Kimura, Rin Takanashi…

Након смрти супруге, Кензабуро и његов син Тоши добијају неочекивано писмо. Акико, њихова супруга и мајка, тражи од њих да поспу њен пепео на месту које је највише волела као дете – језеро Виндермир у Енглеској. Двојица мушкараца, заједно са Тошијевом женом и ћерком, путују из Токија у Енглеску да вољеној супрузи и мајци испуне последњу жељу. Али тешка веза оца и сина прети да преокрене њихово путовање.

Фестивали / Награде: Рим – најбољи дебитантски филм

 

19.30
КРАЉИЧИНА ИГРА
Велика Британија, САД, 2023, 120’

Режија: Karim Aïnouz

Улоге: Alicia Vikander, Jude Law, Eddie Marsan, Sam Riley, Ruby Bentall, Erin Doherty, Simon Russell Beale, Amr Waked…

У крвљу натопљеној Енглеској Тјудорових, Кетрин Пар, шеста и последња жена краља Хенрија Осмог, именована је за регента док се тиранин Хенри бори у иностранству. Она је учинила све што је могла да погура нову будућност, засновану на њеним радикалним протестантским уверењима. Када се све болеснији и параноични краљ врати, он свој бес окрецће ка радикалима, оптужујући Кетрининог пријатеља из детињства за издају. Ужаснута и ожалошћена, Кетрин се бори за сопствени опстанак. Завера одјекује палатом. Хоће ли се Кетрин покорити неизбежном због краља и земље?

Фестивали: Кан, Варлове Вари, Рио де Жанеиро, Рим, Ротердам…

 

 

22.00
УЗОР
Словенија, Србија, Чешка, Италија, 2023, 99’

Режија: Nejc Gazvoda

Улоге: France Mandić, Mojca Funkl, Jure Henigman, Vesna Pernarčič, Klara Kuk, Marina Redžepović, Matej Puc, Luka Cimprič, Marko Engelman…

Након Мајиног развода, она и њен син Јан селе се у мали град. У новој средини, Маја наилази на негостопримство а Јан постаје жртва вршњачког насиља, па утеху проналази у мистериозном човеку. Међутим, уз изазове новог живота, тражење утехе има своју цену.

Фестивали / Награде: Фестивал словеначког филма – награда “Весна” за споредну женску улогу (Весна Пернарчич) и најбољи костим, Котбус, Талин

Loading...