PostFESTum 2024 / 07.03.2024.

07.03.2024., 17:00

Četvrtak, 07. mart

Cena ulaznice 400 dinara

17.00
BONAR, PJER I MARTA
Francuska, Belgija, 2023, 123’

Režija: Martin Provost

Uloge: Vincent Macaigne, Cécile de France, André Marcon, Stacy Martin, Anouk Grinberg, Stanislas Merhar, Grégoire Leprince-Ringuet…

Kada je francuski slikar Pjer Bonar upoznao Martu de Melinji, nije znao da će ta samoproglašena aristokratkinja postati kamen temeljac njegovog života i rada. Od tog trenutka ona je postala više od muze za ovog “slikara sreće”, pojavljujući se u više od trećine njegovih dela. Zajedno su do svog umetničkog ostvarenja došli zahvaljujući živopisnoj ljubavi, različitoj od standarda njihovog vremena, negujući veliku misteriju oko svoje veze. Film je zasnovan na istinitoj priči.

Festivali: Kan

 

 

19.30
ŠOŠANA
Velika Britanija, Italija, 2023, 119’

Režija: Michael Winterbottom

Uloge: Harry Melling, Irina Starshenbaum, Douglas Booth, Aury Alby, Ian Hart, Tim Wallers…

Inspirisan istinitim događajima, Šošana je politički triler smešten u tridesete godine 20. veka u Tel Avivu. Tomas Vilkin je zaljubljen u grad i u Šošanu Boročov. Vilkin radi sa Džefrijem Mortonom u antiterorističkom odredu britanske palestinske policije, jureći Avrahama Sterna, pesnika i vođu podzemlja. Stern veruje da se Izrael može izgraditi samo nasiljem. Njegove dve glavne mete su Vilkin i Morton. Šošana je, kao i većina stanovnika Tel Aviva, moderna i progresivna. Kako nasilje raste, svi su primorani da biraju na kojoj će se strani boriti.

Festivali: Palm Springs, Toronto, London, Solun…

 

22.00
LUBO
Italija, Švajcarska, 2023, 175’

Režija Giorgio Diritti

Uloge: Franz Rogowski, Christophe Sermet, Valentina Bellè, Noemi Besedes, Cecilia Steiner, Joel Basman, Filippo Giulini, Alessandro Zappella…

Lubo je nomad, kriminalac koji je 1939. godine pozvan u švajcarsku vojsku da brani granice zemlje od nemačke invazije. Ubrzo saznaje da mu je supruga umrla u pokušaju da spreči žandarme da joj oduzmu njihovo troje dece. Lubo zna da neće mati mira dok ne vrati svoju decu i ne zadovolji pravdu za sve autsajdere poput sebe.

Festivali: Venecija, London, Čikago, Solun, Cirih

Loading...