ПостФЕСТум 2024 / 07.03.2024.

07.03.2024., 17:00

Четвртак, 07. март

Цена улазнице 400 динара

17.00
БОНАР, ПЈЕР И МАРТА
Француска, Белгија, 2023, 123’

Режија: Martin Provost

Улоге: Vincent Macaigne, Cécile de France, André Marcon, Stacy Martin, Anouk Grinberg, Stanislas Merhar, Grégoire Leprince-Ringuet…

Када је француски сликар Пјер Бонар упознао Марту де Мелињи, није знао да ће та самопроглашена аристократкиња постати камен темељац његовог живота и рада. Од тог тренутка она је постала више од музе за овог “сликара срец́е”, појављујући се у више од трећине његових дела. Заједно су до свог уметничког остварења дошли захваљујући живописној љубави, различитој од стандарда њиховог времена, негујући велику мистерију око своје везе. Филм је заснован на истинитој причи.

Фестивали: Кан

 

 

19.30
ШОШАНА
Велика Британија, Италија, 2023, 119’

Режија: Michael Winterbottom

Улоге: Harry Melling, Irina Starshenbaum, Douglas Booth, Aury Alby, Ian Hart, Tim Wallers…

Инспирисан истинитим догађајима, Шошана је политички трилер смештен у тридесете године 20. века у Тел Авиву. Томас Вилкин је заљубљен у град и у Шошану Борочов. Вилкин ради са Џефријем Мортоном у антитерористичком одреду британске палестинске полиције, јурећи Аврахама Стерна, песника и вођу подземља. Стерн верује да се Израел може изградити само насиљем. Његове две главне мете су Вилкин и Мортон. Шошана је, као и већина становника Тел Авива, модерна и прогресивна. Како насиље расте, сви су приморани да бирају на којој ће се страни борити.

Фестивали: Палм Спрингс, Торонто, Лондон, Солун…

 

22.00
ЛУБО
Италија, Швајцарска, 2023, 175’

Режија Giorgio Diritti

Улоге: Franz Rogowski, Christophe Sermet, Valentina Bellè, Noemi Besedes, Cecilia Steiner, Joel Basman, Filippo Giulini, Alessandro Zappella…

Лубо је номад, криминалац који је 1939. године позван у швајцарску војску да брани границе земље од немачке инвазије. Убрзо сазнаје да му је супруга умрла у покушају да спречи жандарме да јој одузму њихово троје деце. Лубо зна да неће мати мира док не врати своју децу и не задовољи правду за све аутсајдере попут себе.

Фестивали: Венеција, Лондон, Чикаго, Солун, Цирих

Loading...