Koncert violinistkinje Tatjane Nikolić i pijanistkinje Ivane Krušedolac

08.04.2024., 20:00

Violinistkinja Tatjana Nikolić je učenica četvrtog razreda Srednje muzičke škole Mokranjac u Beogradu. Publici će se predstaviti delima Čajkovskog, Sen-Sansa, Baha, Slavenskog i Gluka. 

Program:
Johan Sebastijan Bah
Žiga iz Partite za violinu br. 3 u E–duru, BWV 1006 (izbor)

Petar Iljič Čajkovski
Prvi stav Koncerta za violinu u De–duru, op. 35
Allegro moderato

Josip Slavenski
Jugoslovenska pesma i igra

Kristof Vilibald Gluk
Melodija

Kamij Sen-Sans
Introdukcija i rondo kapričozo, op. 28

Biografije:
Violinistkinja Tatjana Nikolić (Beograd, 2005) je učenica četvrtog razreda SMŠ Mokranjac u Beogradu, u klasi prof. Marije Rajšić. Završila je OMŠ Petar Konjović u klasi prof. Katarine Tepić. Osvojila je brojne nagrade, među kojima su prve nagrade na Međunarodnom takmičenju Petar Konjović (2013, 2015), takmičenju Mladi virtuoz (2014, 2016, 2021), Republičkom takmičenju (2016, 2022, 2023), 10. Festivalu gudača MŠ Mihailo Vukdragović, 22. memorijalu Dušan Protić, 5. Međunarodnom takmičenju gudača Zlatne stepenice, festivalu Gvarneri fest, Smotri muzičkih talenata u Sremskim Karlovcima i Regionalnom takmičenju Binički. Dobitnica je pohvale MŠ Mokranjac za koncertnu aktivnost i pohvalu Gudačkog odseka škole za izvanredne rezultate postignute na takmičenjima. Nastupa na koncertima i manifestacijama u organizaciji škole, kao što je Dan škole u Kolarčevoj zadužbini (2023) kada je nastupila kao solista.

Prof. Mr Ivana Krušedolac (Beograd, 1979) je završila Osnovnu i SMŠ Kosta Manojlović u Zemunu u klasi prof. Snežane Milčić. Diplomirala je na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, u klasi prof. Dejana Sinadinovića, i magistrirala u klasi prof. Ninoslava Živkovića. Usavršavala se na majstorskim kursevima klavira i kamerne muzike. Dobitnik je prve i druge nagrade na Pijanističkom konkursu EPTA i treće nagrade na Pijanističkom memorijalu Dr Vojislav Vučković. Nastupala je u Zadužbini Ilije M. Kolarca, Bitef teatru, Atrijumu Narodnog muzeja, Galeriji Artget, Centralnom klubu vojske, Centrima za kulturu Šumice, Čukarica i Zemun. Radila je kao profesor klavira u MŠ Kosta Manojlović i MŠ Stanković. Radi kao klavirski saradnik na odseku za gudačke instrumente u MŠ Mokranjac u Beogradu. Sa učenicima je nastupala na koncertima i takmičenjima širom Srbije i u Makedoniji. Kao klavirski saradnik je učestvovala u izvođenju mjuzikla Svini Tod muzičkog studija Internacionalne škole u Beogradu. Radila je u Američkoj internacionalnoj školi u Barseloni kao profesor klavira i korepetitor. Sarađivala je i sa istaknutim sopranom Patricijom Kaisedo i nastupala u brojnim dvoranama širom Katalonije.

Loading...