Концерт виолинисткиње Татјане Николић и пијанисткиње Иване Крушедолац

08.04.2024., 20:00

Виолинисткиња Татјана Николић је ученица четвртог разреда Средње музичке школе Мокрањац у Београду. Публици ће се представити делима Чајковског, Сен-Санса, Баха, Славенског и Глука. 

Програм:
Јохан Себастијан Бах
Жига из Партите за виолину бр. 3 у Е–дуру, BWV 1006 (избор)

Петар Иљич Чајковски
Први став Концерта за виолину у Де–дуру, оп. 35
Allegro moderato

Јосип Славенски
Југословенска песма и игра

Кристоф Вилибалд Глук
Мелодија

Камиј Сен-Санс
Интродукција и рондо капричозо, оп. 28

Биографије:
Виолинисткиња Татјана Николић (Београд, 2005) је ученица четвртог разреда СМШ Мокрањац у Београду, у класи проф. Марије Рајшић. Завршила је ОМШ Петар Коњовић у класи проф. Катарине Тепић. Освојила је бројне награде, међу којима су прве награде на Међународном такмичењу Петар Коњовић (2013, 2015), такмичењу Млади виртуоз (2014, 2016, 2021), Републичком такмичењу (2016, 2022, 2023), 10. Фестивалу гудача МШ Михаило Вукдраговић, 22. меморијалу Душан Протић, 5. Међународном такмичењу гудача Златне степенице, фестивалу Гварнери фест, Смотри музичких талената у Сремским Карловцима и Регионалном такмичењу Бинички. Добитница је похвале МШ Мокрањац за концертну активност и похвалу Гудачког одсека школе за изванредне резултате постигнуте на такмичењима. Наступа на концертима и манифестацијама у организацији школе, као што је Дан школе у Коларчевој задужбини (2023) када је наступила као солиста.

Проф. Мр Ивана Крушедолац (Београд, 1979) је завршила Основну и СМШ Коста Манојловић у Земуну у класи проф. Снежане Милчић. Дипломирала је на Факултету музичке уметности у Београду, у класи проф. Дејана Синадиновића, и магистрирала у класи проф. Нинослава Живковића. Усавршавала се на мајсторским курсевима клавира и камерне музике. Добитник је прве и друге награде на Пијанистичком конкурсу ЕПТА и треће награде на Пијанистичком меморијалу Др Војислав Вучковић. Наступала је у Задужбини Илије М. Коларца, Битеф театру, Атријуму Народног музеја, Галерији Артгет, Централном клубу војске, Центрима за културу Шумице, Чукарица и Земун. Радила је као професор клавира у МШ Коста Манојловић и МШ Станковић. Ради као клавирски сарадник на одсеку за гудачке инструменте у МШ Мокрањац у Београду. Са ученицима је наступала на концертима и такмичењима широм Србије и у Македонији. Као клавирски сарадник је учествовала у извођењу мјузикла Свини Тод музичког студија Интернационалне школе у Београду. Радила је у Америчкој интернационалној школи у Барселони као професор клавира и корепетитор. Сарађивала је и са истакнутим сопраном Патрицијом Каиседо и наступала у бројним дворанама широм Каталоније.

Loading...