КОНКУРС ЗА ПРОГРАМ ИЗЛОЖБИ У ЛИКОВНОЈ ГАЛЕРИЈИ ЗА 2025 / 2026. годину

23.04.2024., 00:00

Ликовна галерија Културног центра Београда позива све заинтересоване ствараоце, ликовне и визуелне уметнике, уметничке групе, историчаре и теоретичаре уметности да предложе самосталне изложбе и ауторске пројекте из области савремене уметности, дизајна и архитектуре које ће за годишњи програм разматрати Савет галерије.

Имајући у виду смањени број термина Савет ће расправљати само о оним предлозима који, поред несумњивог уметничког квалитета, не изискују додатна финансијска средства која превазилазе могућности планиране буџетом.

У складу са дугогодишњим излагачким програмом Ликовне галерије Савет ће при избору материјала на конкурсу дати приоритет ауторима који су завршили уметничке студије на неком од уметничких факултета у земљи и иностранству, и ауторима афирмисаним на домаћој и иностраној сцени савремене визуелне уметности.

Материјал за конкурс:
– до 10 фотографија радова који се предлажу за изложбу; упутство за преглед видео-материјала уколико је потребно; скица изложбеног пројекта који је у процесу настанка,
– концепција изложбе изложена у писаној форми (до једне шлајфне текста, 1.800 карактера),
– професионална биографија,
– оквирна цена радова који ће бити изложени (исказано у динарима).

План галерије (120 м2) и фотографије можете прузети на сајту Културног центра Београда.
Материјал за конкурс потребно је послати на имејл адресу: svetlana.petrovic@kcb.org.rs, од 1. маја до 1. јуна 2024. године.

Резултати конкурса биће објављени на сајту Културног центра Београда, до 15. јула 2024. године.

Све информације о конкурсу могу се добити путем имејл контакта: svetlana.petrovic@kcb.org.rs

 

Loading...