NEDELJA FINSKOG FILMA / 14.04.2024.

14.04.2024., 18:00

NEDELJA FINSKOG FILMA
11 – 15. APRIL 2024.

NEDELJA, 14. APRIL

18.00
MEHUR / BUBBLE
Finska 2022, 102’

Režija: Aleksi Salmenperä

Uloge: Stella Leppikorpi, Minna Haapkylä, Tommi Korpela, Anna-Maija Tuokko, Amos Brotherus

Šesnaestogodišnja Evelina slučajno vidi svoju majku kako ljubi drugu ženu. U strahu od razvoda roditelja, ona odlučuje da interveniše. Po njenom mišljenju, najbolji način da uništi majčinu vanbračnu vezu i ponovo spoji roditelje je da postane ćerka tinejdžerka u nevolji. Dakle, Eveliina se uvaljuje u prave i izmišljene nevolje koliko god može, što ostavlja i komične i dramatične posledice na živote drugih. Ali i odrasli imaju svoje tajne načine preživljavanja – sve dok mehur ne pukne.

Festivali i nagrade: Nagrada za najbolju debitantkinju za Stellu Leppikorpi i pet nominacija u glavnim kategorijama na finskim nacionalnim nagradama Jusi

20.00
NAJGORA IDEJA IKAD / THE WORST IDEA EVER
Finska 2023, 105’

Režija: Pamela Tola

Uloge: Alina Tomnikov, Iina Kuustonen, Chike Ohanwe, Mikko Kauppila, Joanna Haartti, Lotta Lehtikari, Leea Klemola

Od detinjstva nerazdvojno prijateljstvo dve dizajnerke video-igrica, Noore i Ripe, počinje da se raspada pošto jedna čezne da se vrati u nostalgičnu mladost, dok druga žudi da se uda i nastavi dalje. Dok stare ozlojeđenosti izbijaju na površinu tokom devojačke večeri, vreme je da se jednom zauvek reši ko živi čiji san. Neočekivana priča o komplikovanom prijateljstvu dve komplikovane osobe.

 

Loading...