RPKCB ▪︎ RADIJSKI PROGRAM KULTURNOG CENTRA BEOGRADA

12.04.2024., 16:00

U petak, 12. aprila, u 16 časova, na internet-radio stanici RadioAparat premijerno je emitovana RPKCB: radio-emisija Kulturnog centra Beograda. U prvoj emisiji, koju je uredila Jelena Nidžović, urednica književno-tribinskog programa, poeziju po vlastitom izboru čitali su saradnici i saradnice raznih programa u KCB: Zorana Đaković Minniti, Senka Ristivojević, Anđelka Tomašević, Vladimir Bjeličić, Ljiljana Ilić i Nikola Dimitrović. Muzički izbor u prvoj emisiji činile su pesme raznih izvođačica i izvođača, čestih saradnika/ca Kulturnog centra Beograda.

—————————————————–

➤ Prvu radio-emisiju KCB možete slušati OVDE.

—————————————————–

REČ POMOĆNICE DIREKTORA PROGRAMA KCB:

„RPKCB je novi izlagački prostor KCB, mogućnost za eksperiment i stav, u kojem će jedanput mesečno neko od urednika i zaposlenih u Kulturnom centru Beograda osmišljavati i uređivati sadržaj posvećen umetnosti i kulturi. Ovo je novi format kroz koji ćemo moći da kažemo i ukažemo na neke sadržaje koji nas inspirišu i koje možda ne uspevamo da realizujemo kroz redovne programe.

RPKCB će biti i mesto na kojem će se dopunjavati i prožimati svi oni programi koje inače realizujemo, a koje, izgleda, tek kada izađemo iz ustaljenih formata uspevamo da povežemo i shvatimo kako multidisciplinarnost može da funkcioniše na delu.

Ako uhvati i prenese dobar ritam, Radijski program KCB imaće svoje mesto u planu za 2025. godinu, a ko zna, možda, i nadalje…

RPKCB je i nova saradnja, a taj vid delovanja nam je važan u KCB. Ovo je saradnja sa RadioAparatom čiji programi šire različita znanja, pa se nadam da ćemo i mi tome doprineti, ako pomenuti ritam bude dovoljno kvalitetan.

Ovo je saradnja i između nas koji radimo u instituciji, u različitim redakcijama i na različitim programima, pa se kroz RPKCB otkrivamo javnosti na još jedan, novi način.

RPKCB se oslanja na naš entuzijazam, ideje i slobodno vreme. A kako će izgledati emisije? Ne znam, sigurna sam da neće ličiti jedna na drugu, ali da će svaka naredna doneti nešto novo dobro.

RPKCB — petkom u 16, uvek nekim petkom u mesecu.”

Zorana Đaković Minniti

april 2024.

 

Loading...