РПКЦБ ▪︎ РАДИЈСКИ ПРОГРАМ КУЛТУРНОГ ЦЕНТРА БЕОГРАДА

12.04.2024., 16:00

У петaк, 12. априла, у 16 часова, на интернет-радио станици РадиоАпарат премијерно је емитована РПКЦБ: радио-емисија Културног центра Београда. У првој емисији, коју је уредила Јелена Ниџовић, уредница књижевно-трибинског програма, поезију по властитом избору читали су сарадници и сараднице разних програма у КЦБ: Зорана Ђаковић Миннити, Сенка Ристивојевић, Анђелка Томашевић, Владимир Бјеличић, Љиљана Илић и Никола Димитровић. Музички избор у првој емисији чиниле су песме разних извођачица и извођача, честих сарадника/ца Културног центра Београда.

—————————————————–

➤ Прву радио-емисију КЦБ можете слушати ОВДЕ.

—————————————————–

РЕЧ ПОМОЋНИЦЕ ДИРЕКТОРА ПРОГРАМА КЦБ:

„РПКЦБ је нови излагачки простор КЦБ, могућност за експеримент и став, у којем ће једанпут месечно неко од уредника и запослених у Културном центру Београда осмишљавати и уређивати садржај посвећен уметности и култури. Ово је нови формат кроз који ћемо моћи да кажемо и укажемо на неке садржаје који нас инспиришу и које можда не успевамо да реализујемо кроз редовне програме.

РПКЦБ ће бити и место на којем ће се допуњавати и прожимати сви они програми које иначе реализујемо, а које, изгледа, тек када изађемо из устаљених формата успевамо да повежемо и схватимо како мултидисциплинарност може да функционише на делу.

Ако ухвати и пренесе добар ритам, Радијски програм КЦБ имаће своје место у плану за 2025. годину, а ко зна, можда, и надаље…

РПКЦБ је и нова сарадња, а тај вид деловања нам је важан у КЦБ. Ово је сарадња са РадиоАпаратом чији програми шире различита знања, па се надам да ћемо и ми томе допринети, ако поменути ритам буде довољно квалитетан.

Ово је сарадња и између нас који радимо у институцији, у различитим редакцијама и на различитим програмима, па се кроз РПКЦБ откривамо јавности на још један, нови начин.

РПКЦБ се ослања на наш ентузијазам, идеје и слободно време. А како ће изгледати емисије? Не знам, сигурна сам да неће личити једна на другу, али да ће свака наредна донети нешто ново добро.

РПКЦБ — петком у 16, увек неким петком у месецу.”

Зорана Ђаковић Миннити

април 2024.

 

Loading...