K. Kaфка, сада ▪︎ Деца познају Кафку

18.05.2024., 13:00

➤ Радионица је намењена ученицима основних и средњих школа.

➤ Припремни материјал можете преузети ОВДЕ.

➤ Пријавe су затворене (рок за доставе био је 16. мај).

Кафку је на први поглед тешко приближити деци. Заправо, неке од редовних и свима препознатљивих тема, као што је сукоб појединца с правилима, као непремостивим законитостима (чак и уколико нико не разуме чему тачно служе, нити због чега постоје), деци су познате и блиске. Апсурди који прате ове сукобе такође су нешто са чим се деца редовно срећу и притом осећају исту збуњеност и страх.

Привидна удаљеност дечјег и Кафкиног света је пре производ епохе у којој је стварао и предрасуда о деци, него што је заправо утемељена у реалности, а циљ радионице је да отвори простор у ком би деца могла да понуде своје виђење односа према Кафки које води до комплекснијег, али и искренијег разумевања њиховог света.

Александар Јевтић рођен је 1978. године у Чачку. Године 2002. дипломирао је на Факултету примењених уметности, смер Графика и књига. Од 2000. године бавио се комерцијалном илустрацијом. Године 2010. почиње да ради са децом и младима, нарочито из угрожених група. Од 2015. године води експерименталну ауторску радионицу за децу „Осматрачница”. Од 2012. озбиљније се бави цртежом. Имао је бројне самосталне изложбе и цртежи му се налазе у многим колекцијама у земљи и иностранству.

————————————-

Радионица за децу одржава се у оквиру Фестивала К. у сарадњи са Аустријским културним форумом у Београду, Чешким центром Београд, Културним центром Београда и мрежом EUNIC у Србији.

Улаз на све програме је бесплатан.

Loading...