K. Kaфка, сада ▪︎ МедијаМорфозе

18.05.2024., 20:00

Учествују: Ана Симиџија, Катарина Гујаничић, Марија Тополац, Никола Павковић, Сташа Николиш (ФЛУ), Ана Петровић и Ивана Рајић (ФПУ)
Модерација: Ана Недељковић и Јелена Ниџовић
Продукција: Културни центар Београда, Факултет ликовних уметности и Факултет примењених уметности

➤ Текст о изложби Јелене Ниџовић, уреднице књижевно-трибинског програма КЦБ, може се преузети ОВДЕ.

Кафкин Преображај је фокална тачка непребројивих филозофских и књижевнотеоријских текстова, основа за вероватно на хиљаде уметничких дела и попкултурни феномен: његов интерпретативни спектар је бесконачан и конвергира ка нултој тачки – „нултој нули” значења, или бесконачним значењима.

Са жељом да у њега упишу и део својих осећајности и промишљања, на позив уредница ликовног и књижевно-трибинског програма Центра, Ана Симиџија, Катарина Гујаничић, Марија Тополац, Никола Павковић, Сташа Николиш (ФЛУ), Ана Петровић и Ивана Рајић (ФПУ) у фестивалском програму учествују виртуелном изложбом реализованом у форми кратког филма МедијаМорфозе у продукцији КЦБ.

Осим вредности коју радови укључени у МедијаMорфозе имају по себи, публици пружају и прилику да стекне утисак о дистинктивној генерацијској оптици и начинима на које она сагледава неуралгичне тачке нашег тренутка.

————————————-

Изложба се одржава у оквиру Фестивала К. у сарадњи са Аустријским културним форумом у Београду, Чешким центром Београд, Културним центром Београда и мрежом EUNIC у Србији.

Улаз на све програме је бесплатан.

Loading...