K. Kaфка, сада ▪︎ Сценско читање приповетке „Сеоски лекар“

14.05.2024., 20:00

„Сеоски лекар“ је парадигматска прича о експресионизму и путу ка ирационалности; након овог Кафкиног текста, језик и немачка поезија изгледају другачије. Ово књижевно путовање у невидљиво и опскурно уткано је у звукове и импресивне ритмове.

ПРОГРАМ
„Сеоски лекар“ (читање текста)

Музичка пратња:

Доменико Скарлати
Соната б-дур, K.351-L.S.34

Модест Мусоргски
„Катакомбе”
„Пијачни трг Лиможа”

Габриеле Прој
„Розаријум” (УА 2023)

Јохан Себастијан Бах
Прелудијум из Енглеске свите а-мол
BVV 807

Ото Брусати је писац, редитељ и музиколог. Дуги низ година био је на челу Музичке збирке града Беча, бавио се модерацијом и рецитовањем, а надгледао је и многе награђиване филмске и позоришне продукције од бечког Бургтеатра до иностраних сцена – све до Кореје. Као писац учествовао је на преко четрдесет издања са својим романима, драмама и песмама. Предавао је на Универзитету у Бечу и на Макс Рајнхард семинару. Континуирано наступа уживо, често уз музичку пратњу.

Као солиста и камерни музичар, хармоникаш Никола Ђорић наступао је на значајним концертним позорницама, укључујући Музикферајн у Бечу, Филхармонију у Келну, Концертхаус у Берлину, Гаштајг у Минхену и Бетовенфест у Бону. Уз хармонику истражује досад непознате тембре од Баха и Моцарта до Чајковског, који нису посебно писани за овај инструмент. Не прави, међутим, никакве аранжмане, вец́ остаје веран оригиналном музичком тексту. Сарађује са Манхајмским камерним оркестром ККО, дискографском кућом Berlin Classics и NO-TE продукцијом.

————————————-

Читање се одржава у оквиру Фестивала К. у сарадњи са Аустријским културним форумом у Београду, Чешким центром Београд, Културним центром Београда и мрежом EUNIC у Србији.

Улаз на све програме је бесплатан.

Loading...