Koncert iz ciklusa „Odabrani za odabrane“ – 24. sezona

27.05.2024., 20:00

Na konertu u Galeriji Italijanskog insituta za kulturu u Beogradu nastupiće soprani, studentkinje FMU u Beogradu iz klase red. prof. Anete Ilić Andriana Spasojević, Kristina Martać, Olivera Krivokuća i Nena Đurić. Umetnički saradnik i selektor je Vladimir Stojnić, samostalni umetnički saradnik, FMU, Beograd.

Ovom prilikom izvešće solo pesme i arije kompozitora Johanesa Bramsa, Riharda Štrausa, Đakoma Pučinija, Gabrijela Forea, Petra Konjovića i Stanojla Rajičića.

Pod imenom Odabrani za odabrane nastupilo je preko sto mladih muzičara – pijanista, solo pevača, gudača…, a održano je gotovo stotinu koncerata, od kojih desetak u Velikoj sali Kolarčeve zadužbine. Osim u Beogradu, nastupali su širom Srbije, kao i u Ljubljani (2004). Nekoliko godina ovi koncerti su bili vezani za Letnji seminar klavira i korepeticije profesora Vladimira Stojnića, osnivača i selektora Odabranih, u Vrnjačkoj Banji, koji osim pijanista, pohađaju i pevači i violinisti. Praksa je bila da polaznici ovog seminara tokom naredne godine nastupaju u okviru koncerata Odabrani za odabrane.

Loading...