Концерт из циклуса „Одабрани за одабране“ – 24. сезона

27.05.2024., 20:00

На конерту у Галерији Италијанског инситута за културу у Београду наступиће сопрани, студенткиње ФМУ у Београду из класе ред. проф. Анете Илић Андриана Спасојевић, Кристина Мартаћ, Оливера Кривокућа и Нена Ђурић. Уметнички сарадник и селектор је Владимир Стојнић, самостални уметнички сарадник, ФМУ, Београд.

Овом приликом извешће соло песме и арије композитора Јоханеса Брамса, Рихарда Штрауса, Ђакома Пучинија, Габријела Фореа, Петра Коњовића и Станојла Рајичића.

Под именом Одабрани за одабране наступило је преко сто младих музичара – пијаниста, соло певача, гудача…, а одржано је готово стотину концерата, од којих десетак у Великој сали Коларчеве задужбине. Осим у Београду, наступали су широм Србије, као и у Љубљани (2004). Неколико година ови концерти су били везани за Летњи семинар клавира и корепетиције професора Владимира Стојнића, оснивача и селектора Одабраних, у Врњачкој Бањи, који осим пијаниста, похађају и певачи и виолинисти. Пракса је била да полазници овог семинара током наредне године наступају у оквиру концерата Одабрани за одабране.

Loading...