Koncert pijanistkinje Petre Grujičić

20.05.2024., 20:00

Petra Grujičić je učenica četvrtog razred Srednje muzičke škole Josip Slavenski u klasi prof. Dragane Jovanović. Na koncertu će kao gošća nastupiti Una Arsić.

Program:
Johan Sebastijan Bah
Preludijum i fuga u de–molu, BWV 875 (DTK II)

Jozef Hajdn
Sonata u ce–molu, H. 16/20
Allegro moderato 
Andante con moto
Allegro

Feliks Mendelson
Pesma bez reči u e–molu, op. 117
Gošća: Una Arsić, 6. r. OMŠ

Frederik Šopen
Etida u ce–molu op. 25/12 (Okean)

Franc List
Koncertna etida Uzdah u Des–duru, S. 144/3

Vasilije Mokranjac
Igra za klavir br. 3
Igra za klavir br. 4

Biografija:
Petra Grujičić (Beograd, 2006) je učenica četvrtog razred SMŠ Josip Slavenski u klasi prof. Dragane Jovanović. Osvojila je nagrade na mnogobrojnim takmičenjima, kao što su: Republičko takmičenje u Beogradu, Međunarodno takmičenje mladih pijanista u Šapcu, Međunarodno takmičenje Davorin Jenko u Beogradu, Mladi virtuoz u Beogradu, Međunarodni festival Primavera u Bijeljini, Klavirsko takmičenje Slavenski u Novom Sadu i Beogradu… Na ovim takmičenjima je osvojila je prve, visoke druge, kao i laureat nagrade.
Nastupala je na koncertima u Kripti crkve Svetog Marka, Narodnoj biblioteci grada Beograda, Domu Vojske, Galeriji Kolarčeve zadužbine, Atrijumu Narodnog muzeja, Kući Kralja Petra І, Legatu Josipa Slavenskog, Artgetu, Parobrodu, Svečanoj sali Hrišćanske adventističke crkve, kao i u salama muzičkih školama u Beogradu i širom Srbije.
Pohađala je majstorske kurseve pijanista kao što su Boris Radulović, Aleksandar Sinčuk i Evgenije Starodupčev. Postigla je uspehe na republičkim i međunarodnim takmičenjima u predmetima kao što su harmonija i solfeđo.

Loading...