Концерт пијанисткиње Петре Грујичић

20.05.2024., 20:00

Петра Грујичић је ученица четвртог разред Средње музичке школе Јосип Славенски у класи проф. Драгане Јовановић. На концерту ће као гошћа наступити Уна Арсић.

Програм:
Jохан Себастијан Бах
Прелудијум и фуга у де–молу, BWV 875 (ДТК II)

Јозеф Хајдн
Соната у це–молу, H. 16/20
Аllegro moderato 
Andante con moto
Allegro

Феликс Менделсон
Песма без речи у е–молу, оп. 117
Гошћа: Уна Арсић, 6. р. ОМШ

Фредерик Шопен
Етида у це–молу оп. 25/12 (Океан)

Франц Лист
Концертна етида Уздах у Дес–дуру, S. 144/3

Василије Мокрањац
Игрa за клавир бр. 3
Игрa за клавир бр. 4

Биографија:
Петра Грујичић (Београд, 2006) је ученица четвртог разред СМШ Јосип Славенски у класи проф. Драгане Јовановић. Освојила је награде на многобројним такмичењима, као што су: Републичко такмичење у Београду, Међународно такмичење младих пијаниста у Шапцу, Међународно такмичење Даворин Jенко у Београду, Млади виртуоз у Београду, Међународни фестивал Примавера у Бијељини, Клавирско такмичење Славенски у Новом Саду и Београду… На овим такмичењима је освојила je прве, високе друге, као и лауреат награде.
Наступала је на концертима у Крипти цркве Светог Марка, Народној библиотеци града Београда, Дому Војске, Галерији Коларчеве задужбине, Атријуму Народног музеја, Кући Краља Петра І, Легату Јосипа Славенског, Артгету, Пароброду, Свечаној сали Хришћанске адвентистичке цркве, као и у салама музичких школама у Београду и широм Србије.
Похађала је мајсторске курсеве пијаниста као што су Борис Радуловић, Александар Синчук и Евгеније Стародупчев. Постигла је успехе на републичким и међународним такмичењима у предметима као што су хармонија и солфеђо.

Loading...