Trio „Junaït“

25.05.2024., 19:00

Nakon turneje po Bugarskoj i Rumuniji, trio „Junaït“ će održati dva koncerta u Beogradu – u subotu, 25. maja u 19 časova u Galeriji Artget, i u nedelju, 26. maja u 20 časova u Centru za kulturu Vlada Divljan. Turneju je podržao Goethe Institute.

Ansambl Junaït sa sedištem u Libeku (Nemačka) orijentisan ka klecmer i world muzici, impresionira mešavinom sopstvenih aranžmana tradicionalne klecmer muzike i modernim delima. U njihovoj muzici se čuju uticaji klasične muzike kao i tragovi savremene i arapske muzike, kao i džeza. Članice ansambla su klarinetistkinja Klara Viger, gitaristkinja Karolina Koldic i kontrabasistkinja Lin Hartfil.
Ansambl je osnovan 2022. godine. Veliki napredak postigli su u radu sa Berndom Rufom, profesorom popularne muzike na Univerzitetu za muziku u Libeku. On ih je usmerio ka kreativnom i slobodnijem pristupu zapisane muzike, i ka ekspresivnom načinu sviranja. Da bi lično doprli do publike, improvizacija je veoma važna za muzičare i elementarna komponenta njihove muzike. Uprkos složenim aranžmanima, uspevaju da spontano reaguju na publiku i odvedu je na uzbudljivo muzičko putovanje.
Više informacija

 

Loading...