Трио „Junaït“

25.05.2024., 19:00

Након турнеје по Бугарској и Румунији, трио „Junaït“ ће одржати два концерта у Београду – у суботу, 25. маја у 19 часова у Галерији Артгет, и у недељу, 26. маја у 20 часова у Центру за културу Влада Дивљан. Турнеју је подржао Goethe Institute.

Ансамбл Junaït са седиштем у Либеку (Немачка) оријентисан ка клецмер и world музици, импресионира мешавином сопствених аранжмана традиционалне клецмер музике и модерним делима. У њиховој музици се чују утицаји класичне музике као и трагови савремене и арапске музике, као и џеза. Чланице ансамбла су кларинетисткиња Клара Вигер, гитаристкиња Каролина Колдиц и контрабасисткиња Лин Хартфил.
Ансамбл је основан 2022. године. Велики напредак постигли су у раду са Берндом Руфом, професором популарне музике на Универзитету за музику у Либеку. Он их је усмерио ка креативном и слободнијем приступу записане музике, и ка експресивном начину свирања. Да би лично допрли до публике, импровизација је веома важна за музичаре и елементарна компонента њихове музике. Упркос сложеним аранжманима, успевају да спонтано реагују на публику и одведу је на узбудљиво музичко путовање.
Више информација

 

Loading...