16. ŠPANSKI METAR / 03.06.2024.

03.06.2024., 19:00

19:00
FANTOMSKI PROJEKAT
Čile, 2022, 97’

Režija: Roberto Doveris

Uloge: Juan Cano, Fernando Castillo, Violeta Castillo, Ingrid Isensee, Paloma Larrain, Fernanda Toledo…

Tridesetogodišnji Pablo je mladić koji sanja da glumi u filmovima, ali da bi preživeo mora da radi kao simulirani pacijent na čudnim seansama alternativne terapije. Njegov život ide nizbrdo – upravo je okončao vezu i njegov cimer nestaje, ostavljajući ga u dugovima i sa bezbroj problema… među kojima je i duh. To će biti početak njegovee avanture kroz četvrt Njunjoa, gde će upoznati komšije i stvoriti nove prijatelje, ali će i shvatiti da je put za ostvarenje njegovog sna mnogo složeniji i komplikovaniji nego što izgleda.

 

21:00
AM-PM
Kuba, 2023, 106’

Režija: Alejandro Gil

Uloge: Blanca Rosa Blanco, Eman Xor Oña, Jorge Martínez, Yaremis Pérez, Armando Miguel Gómez, Verónica Lynn, Enrique Molina, Anarelys Ruiz, Luis Ernesto Barcenas, David Pereira, Clarita García, Jorge Molina…

Omnibus film u kom se likovi različitih društvenih statusa i generacija susreću u pokušaju da pronađu sreću i olakšaju usamljenost koja ih pritiska. U jednoj dvanaestospratnici komšije i novopridošli se međusobno prepliću, a u tim susretima sudbina nekih od njih će se promeniti, dok će za druge stvari krenuti boljim putem. Nešto dalje, u drugoj zgradi, dvoje sedamdesetogodišnjaka trude se da zadobiju poverenje para koji se bori sa vremenom za nekoliko kvadratnih metara. Priče o vaskrsenjima, prijateljstvu i obmanama isprepletene su u istom kvartu u samo nekoliko sati.

Nagrade: SGAE za scenario „Hulio Alehandro“

Loading...