24. Međunarodni festival „Dani orgulja – Dies organorum“: KONCERT ZA DECU – ORGULJE U ARTIŠ LABU

29.06.2024., 11:00

Orguljašica Višnja Dimitrijević i muzičari okupljeni na projektu Baby Artish odabrali su program kojim će najmlađu publiku upoznati sa zvukom orgulja na zabavan način. Koncert je namenjen deci uzrasta od 3 do 6 godina.

Atmosfera neposrednosti i nastojanje da se pospeši aktivno učešće dece u jednom muzičkom iskustvu ono je na čemu tokom svojih koncerata za najmlađe insistiraju mladi muzičari okupljeni u Udruženju Baby Artish. Njima se ovom prilikom pridružuje orguljašica Višnja Dimitrijević. Zajedno pružaju priliku deci da na zabavan način upoznaju zvuk i izgled ovog velikog instrumenta, pa i da ga sviraju.

Biografija:
Bišnja Dimitrijević (Beograd, 1989) svira klavir od svoje pete godine, a orgulje od četrnaeste. Osnovno i srednje muzičko obrazovanje stekla je u MŠ Stanković, na odsecima za klavir, teoriju, orgulje i solo pevanje. Završila je Odsek za opštu muzičku pedagogiju na FMU u Beogradu, nakon čega je diplomirala orgulje na istom fakultetu. Završila je specijalističke studije orgulja u klasi prof. Maje Smiljanić-Radić. Student je doktorskih studija na Odseku za muzičku teoriju FMU. Kao orguljašica, aktivno se bavi koncertnom delatnošću kao solista, kamerni muzičar i korepetitor. Nastupala je na brojnim koncertima u zemlji i inostranstvu. Na njenom repertoaru se nalaze dela svih epoha, ali posebnu naklonost izražava prema muzici dvadesetog veka. Angažovana je kao orguljaš Ekumenskog muškog hora pri Beogradskoj nadbiskupiji i kao dirigent u Društvu Slovenaca u Beogradu.

 

Loading...