Koncert violinistkinja Lenke Pavlović, Dunje Laušević i Nore File

03.06.2024., 20:00

Na koncertu će nastupiti učenice koje pohađaju Muzičku školu Mokranjac iz klase prof. Vladimira Vasiljevića i prof. Venije Žarković. Zajedno sa njima će nastupiti klavirske saradnice Ana Pavlović i Ivana Krušedolac.

Program:
Antonjin Dvoržak
Romantični komad br. 1, op. 75/1

Đovani Batista Vioti
Allegro iz Koncerta za violinu br. 23 u Ge–duru

Dmitrij Kabalevski
Improvizacija, op. 21
LENKA PAVLOVIĆ, violina
ANA PAVLOVIĆ, klavir

Johan Sebastijan Bah
Partita za solo violinu br. 3 u E–duru, BWV 1006 (izbor)
II Loure
III Gavotte en rondeau

Henrik Vjenjavski
Skerco-tarantela u ge–molu, op. 16
NORA FILA, violina
IVANA KRUŠEDOLAC, klavir

Maks Bruh
Prelude – Allegro moderato iz Koncerta za violinu br. 1 u ge–molu, op. 26

Franjo Krežma
Skerco
DUNJA LAUŠEVIĆ, violina
IVANA KRUŠEDOLAC, klavir

Biografije:
Lenka Pavlović (2010) je učenica šestog razreda MŠ Mokranjac u klasi profesora Vladimira Vasiljevića. Dobitnica je nagrada na brojnim takmičenjima. Izdvajaju se prve nagrade na Festivalu gudača u Šapcu, Republičkom takmičenju Zajednice muzičkih i baletskih škola Srbije, Memorijalnom takmičenju Dušan Protić, Festivalu nižih muzičkih škola i na Regionalnom takmičenju Stanislav Binički. Osvojila je drugu nagradu na međunarodnom takmičenju Val Tidone u Italiji. Član je nagrađivanog Gudačkog kvarteta u klasi profesora Viktora Bajlera. Svirala je kao solista sa Kamernim orkestrom MŠ Mokranjac. Nastupala je istaknutim salama u Beogradu.

Nora Fila (2006) je završila OMŠ Stevan Hristić u Mladenovcu, u klasi Jelene Caković Ljubenović, a trenutno pohađa četvrti razred SMŠ Mokranjac u Beogradu, u klasi profesorke Venije Žarković. Osvojila je nagrade na takmičenjima, kao što su Zlatne Stepenice u Valjevu, Festival gudača u Šapcu, Artisti del’ Arco u Sremskim Karlovcima, Memorijal Aca Panić, Internacionalni susreti violinista, i mnogim drugim. Član je simfonijskog i kamernog orkestra MŠ Mokranjac. Nastupala je sa Dečijom filharmonijom i Beogradskim omladinskim orkestrom BEOM. Imala je brojne solističke nastupe na koncertima u organizaciji škole, kao i u okviru manifestacije Dani Vojina Komadine na Muzičkoj akademiji u Istočnom Sarajevu. Pohađala je majstorski kurs Orfeja Simića i Umetničku koloniju u Sremskim Karlovcima.

Dunja Laušević (2006, Beograd) je učenica trećeg razreda SMŠ Mokranjac, odsek violina u klasi profesora Vladimira Vasiljevića. Takođe je redovna učenica SMŠ Dr Vojislav Vučković, odsek viola u klasi profesora Nemanje Živanovića. Nosilac je Vukove diplome iz OŠ Vlada Aksentijević u Beogradu. Aktivno učestvuje na raznim festivalima muziciranja, konkursima i memorijalima. Kao solista je nastupala u značajnim salama u Beogradu. Bila je najmlađi učesnik majstorskog kursa Mozart Italia u Narniju kod profesorke Dr Madlen Stokić Vasiljević. Dobitnica je brojnih prvih i drugih nagrada na republičkim i međunarodnim takmičenjima iz oblasti solfeđa, violine i viole.

 

Pijanistkinja Ana Pavlović je zaposlena u MŠ Mokranjac kao profesor klavira. Muzičko obrazovanje je sticala u klasama profesorke Božene Griner, profesora Nikole Rackova na redovnim studijama i profesora Dejana Sinadinovića na magistarskim studijama. Usavršavala se na majstorskim kursevima profesora Vladimira Ogarkova i profesora Umberta Đovanija. Kao solista i član klavirskog trija je učestvovala na brojnim koncertima: u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine, Atrget galeriji, Etnografskom muzeju, Konaku kneginje Ljubice, Galeriji SANU, kao i u okviru festivala Mokranjčevi dani u Negotinu. Nastupala je kao solista sa Umetničkim ansamblom Stanislav Binički, kao i na mnogim koncertima organizacije EPTA Srbije.

Prof. Mr Ivana Krušedolac (Beograd, 1979) je završila Osnovnu i SMŠ Kosta Manojlović u Zemunu u klasi prof. Snežane Milčić. Diplomirala je na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, u klasi prof. Dejana Sinadinovića, i magistrirala u klasi prof. Ninoslava Živkovića. Usavršavala se na majstorskim kursevima klavira i kamerne muzike. Dobitnik je prve i druge nagrade na Pijanističkom konkursu EPTA i treće nagrade na Pijanističkom memorijalu Dr Vojislav Vučković. Nastupala je u značajnim salama u Beogradu. Radila je kao profesor klavira u MŠ Kosta Manojlović i MŠ Stanković. Radi kao klavirski saradnik na odseku za gudačke instrumente u MŠ Mokranjac u Beogradu. Sa učenicima je nastupala na koncertima i takmičenjima širom Srbije i u Makedoniji. Radila je u Američkoj internacionalnoj školi u Barseloni kao profesor klavira i korepetitor. Sarađivala je i sa istaknutim sopranom Patricijom Kaisedo i nastupala u brojnim dvoranama širom Katalonije.

Loading...