Revija studentskih filmova Fakulteta za medije i komunikacije / 03.07.2024. / 19.00

03.07.2024., 19:00

 

Ulaz slobodan

1. Mačke
Režija: Danilo Stanimirović
Igrani film, 13 min, 2023, produkcija: FMK

Sinopsis: Kada pronađe napušteno mače na ulici, osmogodišnji Miša pokušava da sa njim nadoknadi bliskost koju mu roditelji ne pružaju.

 

2. Dom
Režija:
Danilo Bjelica
Igrani film, 28 min, 2023, produkcija: FMK

Sinopsis: Posle više od 40 godina zajedničkog života, Vladan se suočava sa rastankom od svoje žene Ruže. Ispunjen strahom od prolaznosti i zaborava, Vladan pronalazi način da ostane uz Ružu.

 

3. 30 minuta ili besplatno
Režija: Dejan Đurašinović i Tamara Stojanović
Igrani film, 24 min, 2023, produkcija: FMK

Sinopsis: Dostavljač pice, Lule (24) pokušava da skupi novac za proslavu svog rođendana. Znajući da stalno kasni, gazda mu pruža šansu da zasluži platu koju je tražio unapred. Vodeći neprestanu trku sa vremenom, Lule pokušava da na sve dostave tog dana stigne na vreme. Poslednja dostava dovodi ga na kućnu žurku. Očaran atmosferom i ljudima, Lule se bez previše razmišljanja upušta u provod.

 

4. Portret: Alisa
Režija: Lidija Sretenović
Dokumentarni film, 7 min, 2024, produkcija: FMK

Sinopsis: Alisa vodi računa o kući njenih roditelja dok su oni na poslovnom putu. Kuća se nalazi na Stražilovu, duboko u granicama Nacionalnog parka “Fruška Gora”. Posećuje je prijateljica. Lože vatru, prave večeru, slušaju muziku. Razgovaraju o Alisinom životu, željama i nesigurnostima.

 

5. Moja prva kamera
Režija: Mina Jelić
Dokumentarni film, 6 min, 2024, produkcija: FMK

Sinopsis: Podvodni snimci sa bazena me vraćaju na more i u detinjstvo. Druženje na moru sa drugaricom. Otkrivanje mogućnosti kamere, stalno briskanje i traženje dobrog kadra su počeci mog korišćenja kamere koja može da snima pod vodom.

 

6. Samo ponekad
Režija: Sara Ećimović
21 min, 2023, produkcija: FMK

Sinopsis: Svađu Mie (24) i Alekse (24), izazvanu njegovom prevarom, prekidaju beogradske demonstracije koje se uzburkavaju na ulicama glavnog grada Srbije. U nemogućnosti da se vrate kući ili ostanu napolju, odlaze na sedeljku kod Aleksinih prijatelja koji žive u centru. Primorana da veče provede sa Aleksom, okružena mladim ljudima, inertnim – koliko i ona sama, Mia ulazi u unutrašnji sukob preispitujući svoju odluku oko raskida. Dok u gradu tenzije rastu, Mia, strahujući od promene i svega što ona donosi, ne zna da li da se pomiri sa Aleksom.

 

7. Gde si ti bio Zeko?
Režija: Petar Đuraković
24 min, 2024, produkcija: FMK

Sinopsis: Zeka, talentovan ali bezobziran student Mašinskog fakulteta, ima jedan dan da vrati svoj nagomilan kockarski dug. On luta ulicama Beograda na kojima se susreće sa nekoliko drugova. Tokom noći saznaje do koje mere su oni spremni da mu izađu u susret i zašto.

 

8. Kambe
Režija: Dimitrije Čubrilo
Dokumentarni film, 8 min, 2024, produkcija: FMK

Sinopsis: Jedna obična noć u životu Beogradskog fantoma Z generacije čije ime mnogi znaju, ali malo ko i pravi identitet.

 

9. U magli
Režija: Mina Jelić
Dokumentarno eksperimentalni film, 11 min, 2024, produkcija: FMK

Sinopsis: Jedini beg iz zagađenog grada je odlazak u prirodu, gde je svaki korak kroz maglovite šumske pejzaže korak ka nepoznatom, ka spoznaji da se svet menja onda kada ga ne vidimo u potpunosti, te ostaje tajanstven i introspektivan.

 

10. Kamen
Režija: Mina Jelić i Teodora Miodragović
Dokumentarni film, 5 min, 2024, produkcija: FMK

Sinopsis: Rad predstavlja otvaranje izložbe “Kamen” autorke “Dildore” sa ciljem da izađemo iz ustanovljene forme dokumentovanja izložbi. Postalo je i suviše dosadno gledati jedan isti šablom snimljenih i montiranih izložbi na način da ni ne primetiš kada je reč o nekom novom autoru. Format kojeg se galerije i televizije pridržavaju često narušava senzibilitet izloženog rada i kao gledaoci ne učitavamo nikakavu atmosferu već dobijamo samo osnovne informacije.

 

11. Samo reči
Režija: Anja Petrić
Igrani film, 11 min, 2023, produkcija: FMK

Sinopsis: Sara i Nemanja se susreću u Beogradu godinu dana nakon njihovog prvog susreta na koncertu. Žive na različitim stranama sveta i stalno su u pokretu, što im ovaj susret čini jedinom šansom da se vide. Imaju samo jedan dan zajedno, jer Nemanja sledećeg jutra leti za Ameriku. Pitanje je kako će provesti vreme koje imaju.

 

12. Pržena srca sa džigericom
Režija: Teodora Miodragović
Igrani film, 10 min, 2023, produkcija: FMK

Sinopsis: Femicid i zlostavljanje žena je aktuelan problem. Istražujući kako je do toga toga došlo, pokušali smo da vidimo kako se oseća jedna devojka i kako doživljava sopstveni život nakon tog traumatičnog događaja. Film u sebi prožima neku vrstu onirizma.

 

13. Impulsi
Režija: Denis Redžić
14 min, 2023, produkcija: FMK

Sinopsis: Usamljeni Dimitrije (27) provodi karantinske dane zatvoren u svom novobeogradskom stanu, opsesivno negujući svoje kaktuse. Dosadnu i ustaljenu rutinu prekida mu podmetnuti telefon na koji ga zove Danica (23), luckasta studentkinja koja pokušava da prekrati višak vremena. Dimitrije u početku negoduje, ali vremenom postaje zainteresovan za Daničine pozive. Njihov čudni odnos preko telefonske slušalice kreće da se razvija u nešto više.

 

14. Martini
Režija: Feodor Aleksov
13 min, 2023, produkcija: FMK

Sinopsis: Mlada glumica Katarina tokom studentske produkcije filma je suočena sa činjenicom da mora kroz svoju ulogu da monologom izjavi ljubav svojoj simpatiji Lidiji sa kojom deli scenu. Njena anksiozna i stidljiva priroda je blokira da izvede scenu sa Lidijom koju ponavljaju iznova i iznova. Ravnodušan i zbunjen reditelj zajedno sa nestrpljivom ekipom ništa ne čine lakšim. Tek kada joj reditelj iz iznemoglosti dopusti da preuzme stvar u svoje ruke i da izmisli svoj dijalog, ona uspeva da izvede scenu, usput dobijajući poljubac od Lidije u svojoj ulozi.

Loading...