29. ФЕСТИВАЛ АУТОРСКОГ ФИЛМА / 30.11.2023.

30.11.2023., 14:00

29. ФЕСТИВАЛ АУТОРСКОГ ФИЛМА
25.11-01.12.
Kulturni Centar Beograda

14.00
ХИР
Русија, 2023, 119’

Режија: Ilya Povolotsky

Улоге: Maria Lukyanova, Gela Chitava, Eldar Safikanov, Ksenia Kutepova…

Стари кампер путује кроз мрачну руску провинцију, превозећи тинејџерку, њеног оца и дотрајали филмски пројектор. Дуго су на путу, лутају кроз језиве сликовите пределе. Она се навикла на његову меланхолију и насумичне авантуре са женама, а он подноси њене хирове. Све се мења када се упуте ка северу. Њихов свет стиснут у скученом простору кампера, све наде, боли и заташкана прошлост коначно експлодирају.

 

16.30
СТАРИ ХРАСТ
Велика Британија, Француска, Белгија, 2023, 113’

Режија: Ken Loach

Улоге: Trevor Fox, Debbie Honeywood, Laura Lee Daly, Jordan Louis, Dave Turner, Neil Leiper…

Филм о будућности последњег преосталог паба под називом “Стари храст”, лоцираном у селу на североистоку Енглеске, које људи напуштају због затварања рудника. Куће у околини су јефтине и доступне, што ово село чини идеалном локацијом за сиријске избеглице. Газда паба упознаје младу Сиријку. Да ли ће моћи да успоставе заједнички језик? Стари храст је филм о губитку, страху и потешкоћама проналажења наде.

 

18.45
ДРУГИ ЛОРАН
Белгија, Француска, 2023, 117’

Режија: Claude Schmitz

Улоге: Olivier Rabourdin, Louise Leroy, Marc Barbé, Tibo Vandenborre, Kate Moran, Edwin Gaffney, Rodolphe Burger, Francis Soetens…

Габријел Лоран је приватни детектив. Након што његова сестричина, Жад, затражи од њега да истражи смрт њеног оца, он мора да се суочи са духовима своје прошлости. Габријел ће се наћи у чудној истрази у којој се преплићу лаж, фантазија и трговина дрогом.

 

21.00
ЗВЕР
Француска, Канада, 2023, 145’

Режија: Bertrand Bonello

Uloge: Léa Seydoux, George MacKay…

У блиској будућности емоције су постале претња, а Габријела одлучује да прочисти своју ДНК помоћу машине која ће приступити њеним претходним животима и ослободити је од свих снажних осећања. Убрзо затим упознаје Луиса са којим осећа снажну повезаност као да га познаје одувек. Мелодрама, са елементима жанровског филма одвија се у три различита периода: 1910, 2014. и 2044.

Loading...