Nova kolekcija Beogradskog izloga // BEOGRAD je ŽIV!

16.12.2016, 14:44.
blank-image

Autor kolekcije: Ivan Mijalković
U godini u kojoj proslavlja svoj 25. rođendan, Beogradski izlog – Beoizlog ostaje veran svojoj prvobitnoj ideji – podsticanju kreiranja i distribucije autentičnih beogradskih suvenira koji nose urbani pečat raznolikosti „beogradskog identiteta“, prateći kroz vreme njegovu dinamičnu promenu. Ovakav pristup je Beoizlogu omogućio da i dalje bude jedino mesto u gradu koje je u potpunosti posvećeno urbanom suveniru nastalom prema originalnim autorskim rešenjima umetnika i dizajnera.

Ovogodišnju kolekciju suvenira pod nazivom BEOGRAD je ŽIV ! je realizovao Ivan Mijalković, autor koji već dugi niz godina uspešno sarađuje sa Beogradskim izlogom.
Majice, torbe, kecelje, blokovi, kišobrani, šolje, podmetači, magneti.., deo su kolekcije „BEOGRAD je ŽIV!“ koja će u petak, 16. decembra (14h) obogatiti suvenirski program Beogradskog izloga Kulturnog centra Beograda.

Ivan Mijalković bavi se grafičkim dizajnom od 1994 godine, a kao BRUKVAR se potpisuje od 1999. Tada je i nastao serijal od 24 tipo-grafike na kojima su podjednako zastupljena oba pisma koja se koriste na ovim prostorima (ćirilica i latinica) sa čestim uplivima svetskih jezika. Od tada to postaje njegov zaštitni znak, a upravo ovaj bilingvitet je bio inspiracija i za „BEOGRAD je ŽIV!“ kolekciju.
Beograd je oduvek bio otvoren grad, za sve ljude i bogatstvo duha koje oni nose sa sobom. On je prihvatao nove stvari koje su oni donosili, a za uzvrat, oni su Njega prihvatali za svoj Grad. I tako je on uspevao da ostane mlad duhom, i zanimljiv.
BEO se ne odnosi na njegovu boju (on je siv) već je to ono skoro magično čime on zrači. A BELO je lepo. A GRAD je GRAD. Jezik je živi stvor koji voli da se igra, i koji evolouira. Možda mi trenutno činimo da se to dešava brže no što bi trebalo, ali to nam je svakako nametnuo duh vremena u kome živimo…

Loading...