Најава међународног џез фестивала NIŠVILLЕ 2019 у Београду

26.07.2019., 12:00

Прес конференција и музички програм поводом предстојећег Nišville jazz festival-a биће одржани у петак, 26. јула са почетком у 12.00 у Галерији Артгет и на платоу испред Културног центра Београда.

Међународни нишки џез фестивал Nišville 2019 одржаће се од 2. до 11.августа 2019. године. Главни фестивалски програм на нишкој Тврђави одвија се 8, 9, 10. и 11.августа. Предстојеће издање нишког фестивала је јубиларно, 25. по реду под ивменом Nišville jazz festival, и поред богатог музичког програма који чини главни програм, посетиоцима ће понудити и квалитетан међународни програм у оквиру Nišville Jazz Театарског фестивала, и бројне документарне и игране филмове са музичком тематиком у оквиру програма Nišville Movie Summit 2019.

У оквиру главног програма, Nišville jazz festival-а, између осталих наступиће: Боб Гелдоф, Мејсио Паркер, Дејвид Мари, Џо Мерса Марли, Крис Потер, Малина Мој, Кени Вернер, Кристијан Скот, Лери Вучковић, Влатко Стефановски и многи други. Све о програму и извођачима можете сазнати на званичном сајту фестивала.

Као и до сад, прес конференција у Београду поводом новог издања Nišville-а биће одржана у Културном центру Београда, у петак, 26.јула у 12 сати (Галерија Арт гет, Трг републике 5), када ће бити представљени главни и пратећи програми фестивала.

На прес конференцији ће говорити: Иван Благојевић, директор Nišville Jazz фестивала, Маја Митић, уметнички директор Nišville Jazz Театарског фестивала и Игор Мишковић, члан београдског сатава Хашима, учесник фестивала.

Како би представили део атмосфере карактеристичне за Nišville, након разговора са новинарима, у 12.30 на Тргу републике код фонтана, биће изведен музички програм – наступ састава Jazzysad Combo и плесне групе Swing’n’Roll.

Jazzysad Combo је ауторски бенд који наступа од 2016. године у саставу Андреј Максимовић, труба, Nagy Lehel, саксофон, Пеђа Михајловић, перкусије и удараљке и Jazzysad, грамофони и ритам машина. Бенд на наступима свира својеврсну мешавину џеза, фанка, соула и електронске музике, такозвани New Jazz, који подразумева и слободну интерпретацију и импровизацију.

Swing’n’Roll је екипа ентузијаста која негује плесове и музику из Swing и Rock’n’Roll ере који су обележили период од 20-их до 50-их година прошлог века. Осим часова swing плесова (lindy hop, boogie woogie, balboa), Swing’n’Roll организује тематске догађаје попут наступа, свирки, плесних вечери и радионица, са идејом добре забаве и едукације. Посетите њихов сајт и сазнајте више о овој расплесаној екипи.

 

Loading...