Najava međunarodnog džez festivala NIŠVILLE 2019 u Beogradu

26.07.2019., 12:00

Pres konferencija i muzički program povodom predstojećeg Nišville jazz festival-a biće održani u petak, 26. jula sa početkom u 12.00 u Galeriji Artget i na platou ispred Kulturnog centra Beograda.

Međunarodni niški džez festival Nišville 2019 održaće se od 2. do 11.avgusta 2019. godine. Glavni festivalski program na niškoj Tvrđavi odvija se 8, 9, 10. i 11.avgusta. Predstojeće izdanje niškog festivala je jubilarno, 25. po redu pod ivmenom Nišville jazz festival, i pored bogatog muzičkog programa koji čini glavni program, posetiocima će ponuditi i kvalitetan međunarodni program u okviru Nišville Jazz Teatarskog festivala, i brojne dokumentarne i igrane filmove sa muzičkom tematikom u okviru programa Nišville Movie Summit 2019.

U okviru glavnog programa, Nišville jazz festival-a, između ostalih nastupiće: Bob Geldof, Mejsio Parker, Dejvid Mari, Džo Mersa Marli, Kris Poter, Malina Moj, Keni Verner, Kristijan Skot, Leri Vučković, Vlatko Stefanovski i mnogi drugi. Sve o programu i izvođačima možete saznati na zvaničnom sajtu festivala.

Kao i do sad, pres konferencija u Beogradu povodom novog izdanja Nišville-a biće održana u Kulturnom centru Beograda, u petak, 26.jula u 12 sati (Galerija Art get, Trg republike 5), kada će biti predstavljeni glavni i prateći programi festivala.

Na pres konferenciji će govoriti: Ivan Blagojević, direktor Nišville Jazz festivala, Maja Mitić, umetnički direktor Nišville Jazz Teatarskog festivala i Igor Mišković, član beogradskog satava Hašima, učesnik festivala.

Kako bi predstavili deo atmosfere karakteristične za Nišville, nakon razgovora sa novinarima, u 12.30 na Trgu republike kod fontana, biće izveden muzički program – nastup sastava Jazzysad Combo i plesne grupe Swing’n’Roll.

Jazzysad Combo je autorski bend koji nastupa od 2016. godine u sastavu Andrej Maksimović, truba, Nagy Lehel, saksofon, Peđa Mihajlović, perkusije i udaraljke i Jazzysad, gramofoni i ritam mašina. Bend na nastupima svira svojevrsnu mešavinu džeza, fanka, soula i elektronske muzike, takozvani New Jazz, koji podrazumeva i slobodnu interpretaciju i improvizaciju.

Swing’n’Roll je ekipa entuzijasta koja neguje plesove i muziku iz Swing i Rock’n’Roll ere koji su obeležili period od 20-ih do 50-ih godina prošlog veka. Osim časova swing plesova (lindy hop, boogie woogie, balboa), Swing’n’Roll organizuje tematske događaje poput nastupa, svirki, plesnih večeri i radionica, sa idejom dobre zabave i edukacije. Posetite njihov sajt i saznajte više o ovoj rasplesanoj ekipi.

 

Loading...