BINA & PLATFORMA BUDUĆNOST ARHITEKTURE / Razgovori o gradu – Urban Talks / Maj – Oktobar 2020 Program Kreativna Evropa (2018/2021)

26.09.2020., 19:00

BINA & PLATFORMA BUDUĆNOST ARHITEKTURE / Razgovori o gradu – Urban Talks / Maj – Oktobar 2020
Program Kreativna Evropa (2018/2021)

Razgovori o gradu 3 / Urban Talk 3 – Prostori za decu
BINA i Božidarac Digital vas pozivaju na Urban Talk 3 Prostori za decu u subotu 26.septembra, u 19 časova.

Poželjna je prijava na linku ovde.
Online – Božidarac Digital
Trajanje: 120min
Jezik: engleski

Učesnici panela će diskutovati o tome na koji način kao dizajneri, arhitekte i edukatori dizajniraju prostore za decu. Zašto je participativni proces u njihovom radu važan i da li je zapravo održivi, uspešan, „zdrav” grad – grad po meri detata. Da li vodeći brigu o dečijim potrebama, rešavamo i ostale izazove i potrebe svih građana u planiranju savremenog grada?
Razgovor vode: Danica Jovović Prodanović i Tatjana Vukosavljević, BINA tim

Učesnici:
Iza Rutkowska, Vroclav / PO / izarutkowska.com
Stefan Radošević, Luka Višnjić – AΔA O:TVORENO, Beograd / RS / ada-otvoreno.wixsite.com/home
Tijana Jovanović Petrović – Kid Hub, Beograd / RS / kidhub.rs
Muzej nauke i tehnike, Beograd / RS / muzejnt.rs

Za više o Urban Talk događaju pogledajte Urban Talks kalendar.

=====================
Platforma „Budućnost arhitekture“ okuplja 26 institucija i organizacija iz 22 evropske zemlje, sa namerom da predstavi vizije budućnosti arhitekture iz perspektive generacije profesionalaca koji tek stupaju na scenu i koji će biti odgovorni za budućnost građene sredine u kojoj ćemo živeti. Namera platforme je da rad izabranih autora predstavi u što većem broju zemalja i tako omogući uspostavljanje novih kontakata i oblika saradnje sa izabranim autorima i između organizacija-članica platforme.

U okviru platforme „Budućnost arhitekture“, Izložba Energetske tačke Beograda – BINA 2016 se bavila neuralgičnim tačkama grada Beograda, pokušavajući da mapira mesta kojima su potrebne nova energija i namena. Konferencija Predgrađa Beograda – Zamisli budućnost – BINA 2017 u fokusu je imala budućnost rubnih opština Beograda. BUS STOP FACELIFT – BINA 2018, ide korak dalje, od opšteg ka posebnom, i bira se jedno predgrađe – LEDINE i realizuje rekonstrukcija postojećih austobuskih stajališta. Urban Talks – BINA 2020 organizuje pet nezavisnih razgovora o gradu, u Beogradu, Novom Sadu i Nišu.

http://www.bina.rs/

Loading...