Koncert „Dobre vibracije“

28.09.2020., 20:00

Poslednjeg ponedeljka u septembru nastupiće gošće iz Banjaluke, flautistkinja Sonja Čule, profesorka na Akademiji umejtnosti u Banjaluci, i pijanistkinja Jovana Branković. Njihov program Dobre vibracije obuhvata poznate kompozicije za flautu od 18. veka do danas.

Prema odluci Vlade Republike Srbije kojom se dozvoljava održavanje kulturnih događaja uz propisane epidemiološke mere za suzbijanje širenja virusa COVID-19, uz izvođača i organizatore, predviđen broj mesta za publiku u Galeriji Artget je 25.
Zbog ovako ograničenog broja, molimo Vas da svoje mesto rezervišete prijavom (naglasiti za koji koncert) na e-mail adresu lidija.maric@kcb.rs ili telefonom na 011 2622 058. Prijavljivanje je moguće do dana koncerta (ponedeljak, 28. septembar) u 12 sati ili dok se mesta ne popune.

Već narednog dana, snimak dela koncerta će biti objavljen na youtube kanalu Kulturnog centra Beograda i dostupan nedelju dana svima koji nisu uspeli da prisustvuju događaju zbog organičenja.

Program:
Karl Filip Emanuel Bah
Prvi stav Koncerta za flautu i orkestar u de–molu
I Allegro

Otar Taktakišvili
Sonata za flautu i klavir
Allegro Cantabile
Aria- Moderato con moto
Allegro scherzando

Klod Debisi
Mesečina iz Bergamske svite za klavir solo

Robert Dik
Lookout za flautu solo

Ijan Klark
Hypnosis za flautu i klavir

Franc Dopler
Mađarska fantazija za flautu i klavir

Biografije:
Sonja Čule (Zagreb, 1980) muzičko obrazovanje je započela u Banjoj Luci, a nastavila u Beogradu u MŠ Josip Slavenski, u klasi Ljubomira Dimitrijevića. Tokom školovanja je nastupala kao kamerni i solo izvođač i postigla zapažene rezultate na nekoliko republičkih i međunarodnih takmičenja, od kojih se izdvaja Specijalna nagrada na Takmičenju učenika muzičkih i baletskih škola Jugoslavije održanom u Kotoru. Na odseku za flautu Akademije umjetnosti u Banjaluci, diplomirala je 2007. godine i magistrirala 2012. godine u klasi Laure Levai-Aksin. Pohađala je predavanje i kurseve priznatih evropskih pedagoga. Aktivni je polaznik majstorskog kursa Norberta Girlingera iz Austrije. Kao jedan od vodećih mladih flautista BiH, u saradnji sa Američko-bosanskom kulturnom fondacijom iz Sarajeva, 2008. godine je nastupila sa nekolicinom mladih muzičara iz Sarajeva na koncertu u Karnegi holu u Njujorku. Stalni je učesnik manifestacija kao što su Dani Vlade S. Miloševića i  Svetski dan muzike. Sa kolegama sa Akademije umjetnosti premijerno je izvela delo Džez svita za flautu, klavir, kontrabas i bubnjeve Kloda Bolinga  u Banjoj Luci i Prnjavoru. Kao kamerni i solo izvođač nastupala je u Banjaluci (Banski dvor,  Muzej savremene umjetnosti – Banja Luka), Beogradu (Zadužbina Ilije M. Kolarca, Biblioteka grada, Galerija Artget), Gradiški, Prnjavoru, Prijedoru, Bijeljini, Foči, Novom Sadu i Njujorku. Kao nastavnik flaute je radila u Muzičkoj školi u Prnjavoru, MŠ Opus u Banjoj Luci, a trenutno je zaposlena na Akademiji umjetnosti Univerziteta u Banjaluci, na mestu profesora glavnog predmeta – flauta, u zvanju vanrednog profesora.

Jovana Branković (1994) je stekla osnovno i srednje muzičko obrazovanje u MŠ Vlado Milošević u Banjoj Luci, u klasi prof. Branke Kuzmanović. Diplomirala je 2018. godine na Akademiji umjetnosti u Banjoj Luci, na Odseku za klavir, u klasi prof. Snježane Popović-Vuleta. Trenutno je na master studijama na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu u klasi prof. Zorana Jančića. Tokom studija se usavršavala na majstorskim kursevima kod Aleksandra Serdara, Aleksandra Miloševića, Aleksandra Papara (Italija) i Biljane Jakšić-Radovanović. Kao solista i član kamernih sastava nastupila je na različitim manifestacijama, koncertima studenata i takmičenjima. Član je kamernih sastava Jodezo (dve flaute i klavir) i Stedajo (klavirski duo) sa kojima je osvojila brojne međunarodne nagrade u Italiji, Makedoniji i Srbiji. Trenutno je zaposlena kao profesor klavira u MŠ Vlado Milošević u Banjoj Luci.

Podsećamo da tokom boravka u Kulturnom centru Beograda, posetioci treba da se pridržavaju svih preventivnih mera, kao što su nošenje zaštitne maske i održavanje međusobnog rastojanja od najmanje jednog i po metra između dva lica.

Loading...