BINA & PLATFORMA BUDUĆNOST ARHITEKTURE / Razgovori o gradu – Urban Talks / Maj – Oktobar 2020 Program Kreativna Evropa (2018/2021)

11.10.2020., 19:00

BINA & PLATFORMA BUDUĆNOST ARHITEKTURE / Razgovori o gradu – Urban Talks / Maj – Oktobar 2020
Program Kreativna Evropa (2018/2021)

Urban Talk 5 – Kreativna rešenja za revitalizaciju napuštenih prostora
Nedelja, 11.10.2020. u 19.00
Online – Božidarac Digital
Trajanje: 120min
Jezik: engleski

BINA, DaNS i Božidarac Digital vas pozivaju na Urban Talk 5 – Kreativna rešenja za revitalizaciju napuštenih prostora, 11. oktobra u 19 časova.
Poželjna je prijava na linku ovde.

Učesnice panela razgovaraće o temi revitalizacije prostora i o kulturnim i društvenim inovacijama, i da li i kakve veze ima to jedno sa drugim. Da li su kreativna rešenja dobar način za oživljavanje zapuštenih prostora grada: sokaka, trgova, objekata i drugih različitih prostora… Na koje načine možemo obnoviti stare zgrade i prostore grada, a njihovom ponovnom upotrebom dobiti nove mogućnosti i kvalitete? Da li očuvanje kulturnog nasleđa omogućava zajednici da se suoči sa sopstvenom istorijom, da razmisli o njenom značaju? Negovanje istorijskog nasleđa otvara mogućnost za spajanje i povezivanje različitih perioda i stilova u arhitekturi stanovanja i stvaralaštva.

Razgovor vode: Danica Jovović Prodanović, BINA i Violeta Stefanović, DaNS

Učesnice:
Silvia Tagliazucchi, Federica Rocchi – AMIGDALA, Modena, / IT / amigdalaperiferico.wordpress.com
Miljana Zeković, Višnja Žugić – Ephemera Collective, Novi Sad / RS / http://ephemeracollective.org/
Maja Momirov – BAZA – platforma za prostorne prakse, Novi Sad / RS / http://mismobaza.org/

Za više o Urban Talk događaju  pogledajte Urban Talk kalendar.

Platforma „Budućnost arhitekture“ okuplja 26 institucija i organizacija iz 22 evropske zemlje, sa namerom da predstavi vizije budućnosti arhitekture iz perspektive generacije profesionalaca koji tek stupaju na scenu i koji će biti odgovorni za budućnost građene sredine u kojoj ćemo živeti. Namera platforme je da rad izabranih autora predstavi u što većem broju zemalja i tako omogući uspostavljanje novih kontakata i oblika saradnje sa izabranim autorima i između organizacija-članica platforme.

U okviru platforme „Budućnost arhitekture“, Izložba Energetske tačke Beograda – BINA 2016 se bavila neuralgičnim tačkama grada Beograda, pokušavajući da mapira mesta kojima su potrebne nova energija i namena. Konferencija Predgrađa Beograda – Zamisli budućnost – BINA 2017 u fokusu je imala budućnost rubnih opština Beograda. BUS STOP FACELIFT – BINA 2018, ide korak dalje, od opšteg ka posebnom, i bira se jedno predgrađe – LEDINE i realizuje rekonstrukcija postojećih austobuskih stajališta.  – Urban Talk BINA 2020 organizuje pet nezavisnih razgovora o gradu, u Beogradu, Novom Sadu i Nišu.

http://www.bina.rs/

Loading...