Koncert pijanistkinje Lidije Matić

12.10.2020., 20:00

Lidija Matić će izvesti klavirske sonate Semjuela Barbera, Sergeja Prokofjeva i Jozefa Hajdna, kao i Baladu Frederika Šopena.

Kulturni događaji se i dalje održavaju uz propisane epidemiološke mere za suzbijanje širenja virusa COVID-19, a uz izvođača i organizatore, broj mesta za publiku u Galeriji Artget smanjen je na 25.
Zbog ovih ograničenja, molimo Vas da svoje mesto rezervišete prijavom (naglasiti za koji koncert) na e-mail adresu lidija.maric@kcb.rs ili telefonom na 011 2622 058. Prijavljivanje je moguće do dana koncerta (ponedeljak, 12. oktobar) u 12 sati ili dok se mesta ne popune.
Već narednog dana, snimak dela koncerta će biti objavljen na Youtube kanalu Kulturnog centra Beograda i dostupan nedelju dana svima koji nisu uspeli da prisustvuju događaju zbog ograničenja.

Program:
Semjuel Barber 
Sonata u es–molu, op. 26
Allegro energico
Allegro vivace leggero
Adagio mesto
Fuga – Allegro spirito

Sergej Prokofjev
Sonata br. 3 u a–molu, op. 28

Jozef Hajdn
Sonata Es–duru H. 16/52
Allegro moderato
Adagio
Finale – Presto

Federik Šopen
Balada br. 2 u Ef–duru, op. 38

Biografija:
Lidija Matić je rođena u Nišu. Diplomirala je na Muzičkoj akademiji u Beogradu u klasi prof. Dušana Trbojevića, a magistrirala u klasi prof. Andreje Pregera. Usavršavala se u Rimu kod prof. Renca Silvestrija i u Beogradu kod prof. Evgenija Timakina. Osim brojnih recitala, imala je nastupe sa beogradskim filharmonijskim orkestrima. Snimala je za Radio-televiziju Beograd.
Radila je kao profesor u SMŠ Stanković u Beogradu.

Loading...