Koncert violinistkinje Mine Đekić i pijaniste Milana Aleksića

26.10.2020., 20:00

Na programu su dela Telemana i Šuberta, kao i autorska dela kompozitora Milana Aleksića.

Kulturni događaji se i dalje održavaju uz propisane epidemiološke mere za suzbijanje širenja virusa COVID-19, a uz izvođača i organizatore, broj mesta za publiku u Galeriji Artget smanjen je na 25.
Zbog ovih ograničenja, molimo Vas da svoje mesto rezervišete prijavom (naglasiti za koji koncert) na e-mail adresu lidija.maric@kcb.rs ili telefonom na 011 2622 058. Prijavljivanje je moguće do dana koncerta (ponedeljak, 26. oktobar) u 12 sati ili dok se mesta ne popune.
Već narednog dana, snimak dela koncerta će biti objavljen na Youtube kanalu Kulturnog centra Beograda i dostupan nedelju dana svima koji nisu uspeli da prisustvuju događaju zbog organičenja.

Program:
Georg Filip Teleman
Fantazija za violinu solo br.1
Fantazija za violinu solo br.10

Franc Šubert
Sonatina za violinu i klavir br. 2 u a–molu, D. 385
Allegro moderato
Andante
Menuetto – Trio – Allegro
Allegro

Milan Aleksić
Frammenti IV, fantazija za klavir
Magna Mater I-IV za violinu i klavir

Biografije:
Nakon završenih studija violine u klasi profesorke Evgenije Kravceve na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, violinistkinja Mina Đekić je kao centralnu oblast svog interesovanja izabrala muziciranje u kamernim ansamblima. Sa brojnim sastavima, od dua do kamernih orkestara, nastupala je na koncertima, seminarima, festivalima i turnejama u zemlji i inostranstvu (Hrvatska, Slovenija, Irska, Turska, Austrija, Španija…). Završila je specijalističke studije kamerne muzike na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu 2016. godine. Trenutno je stalni član više kamernih ansambala, među kojima su duo Proces, gudački sastav Anime i kamerni orkestar Kamerata Akademika iz Novog Sada. Kao izvođač je ostvarila saradnju sa mnogim savremenim kompozitorima iz celog sveta. Nastupala je i kao honorarni član simfonijskih orkestara među kojima su Beogradska filharmonija i Vojvođanski simfonijski orkestar, sa kojim i dalje sarađuje. Bavi se pedagoškim radom u MŠ Stanislav Binički u Beogradu.

Milan Aleksić (1978) je završio osnovne studije kompozicije na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Usavršavao se na Magistarskim studijama na AUNS, Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, Gradskom univerzitetu Njujorka, Univerzitetu za muziku i izvođačke umetnosti u Beču i Visokoj školi za muziku Hans Ajsler u Berlinu. Završio je doktorske studije na FMU u Beogradu.
Radi kao profesor na AUNS. Kao profesor/istraživač je radio na Univerzitetu za umetnost, Institutu za novu muziku Klangzeitort u Berlinu (2015), Visokoj školi strukovnih studija za obrazovanje vaspitača u Novom Sadu (2013-2014), Gradskom univerzitetu Njujorka i u Centru za elektronsku i multimedijalnu umetnost Harvestworks (2009). Radio je kao muzički saradnik na Radio-televiziji Novi Sad i u MŠ Josif Marinković u Zrenjaninu.

Foto: Rade Živanović

Loading...