Концерт дуа „BLISS“

05.04.2021., 20:00

Виолинисткиња Бојана Ђоловић и пијанисткиња Милица Предолац чланице су дуа BLISS. Програм њиховог концерта чине дела Перта, Васкса и Рихтера, које повезује једноставност и медитативни карактер.

Културни догађаји се одржавају уз прописане епидемиолошке мере за сузбијање ширења вируса COVID-19. Места за oвај концерт су ПОПУЊЕНА.
Током недеље, снимак дела концерта ће бити објављен на YouTube каналу Културног центра Београда и доступан свима који нису могли да присуствују.

Програм:
Арво Пeрт
Огледало у огледалу, за виолину и клавир

Петерис Васкс
Vox Amoris, фантазија за виолину и гудаче (клавир)

Арво Пeрт
Фратри

Макс Рихтер
On the Nature of Daylight, за виолину и клавир

Биографије:
Бојана Ђоловић (1989, Горњи Милановац) је почела да учи виолину у класи проф. Анушке Николић. Основне и мастер академске студије завршила је на Факултету уметности у Нишу у класи проф. Јована Богосављевића. За време студија је била концертмајстор Симфонијског оркестра Факултета уметности и камерног оркестра Концертанте, са којим је наступала и као солиста. Била је концертмајстор симфонијског оркестра у театру Верди у Милану, основаног исте године, и вишегодишњи члан оркестра Buxtehude у Немачкој. Члан је камерног оркестра Amoroso, а од 2013. до 2020. године је била запослена на позицији првих виолина у Нишком симфонијском оркестру. Наступила је као солиста са Нишким симфонијским оркестром у сарадњи са маестром Миленом Ињац 2019. године. Од 2013. године наступа са камерним ансамблом Bliss, чији је и оснивач. Од 2020. године, ради као професор виолине у МШ Миленко Живковић, у Параћину и као професор камерне музике и оркестра у МШ Др Војислав Вучковић у Чачку. Тренутно је на постдипломским студијама камерне музике на Академији Scuola di Musica di Fiesole у Фиренци, у класи проф. Бруна Канина.

Милица Предолац је средњошколско образовање стекла у MШ Стеван Мокрањац у Краљеву, и у истоименој школи Београду у у класи проф. Милице Бисенић. Завршила је мастер студије на Факултету музичке уметности у Београду у класи проф. Ненада Радића. Као солиста и члан камерних састава наступала је широм Србије. Истичу се њени наступи у Коларчевој Задужбини, СКЦ-у, ДКЦ-у, као и на фестивалима А–фест и Пиано Сити у Новом Саду. Милица је један од оснивача ансамбла Bliss, састава који је заслужан за покретање фестивала камерне музике у Нишу 2017. године. Овај фестивал наставља да се одржава од 2019. године у Горњем Милановцу. Снимила је своје композиције за клавир у за издавачку кућу Клавирско Небо. Године 2019. године започела је специјалистичке студије камерне музике у класи проф. Бруна Канина на Академији Scuola di Musica di Fiesole Фиренца.

 

Loading...