Koncert dua „BLISS“

05.04.2021., 20:00

Violinistkinja Bojana Đolović i pijanistkinja Milica Predolac članice su dua BLISS. Program njihovog koncerta čine dela Perta, Vasksa i Rihtera, koje povezuje jednostavnost i meditativni karakter.

Kulturni događaji se održavaju uz propisane epidemiološke mere za suzbijanje širenja virusa COVID-19. Mesta za ovaj koncert su POPUNJENA.
Tokom nedelje, snimak dela koncerta će biti objavljen na YouTube kanalu Kulturnog centra Beograda i dostupan svima koji nisu mogli da prisustvuju.

Program:
Arvo Pert
Ogledalo u ogledalu, za violinu i klavir

Peteris Vasks
Vox Amoris, fantazija za violinu i gudače (klavir)

Arvo Pert
Fratri

Maks Rihter
On the Nature of Daylight, za violinu i klavir

Biografije:
Bojana Đolović (1989, Gornji Milanovac) je počela da uči violinu u klasi prof. Anuške Nikolić. Osnovne i master akademske studije završila je na Fakultetu umetnosti u Nišu u klasi prof. Jovana Bogosavljevića. Za vreme studija je bila koncertmajstor Simfonijskog orkestra Fakulteta umetnosti i kamernog orkestra Koncertante, sa kojim je nastupala i kao solista. Bila je koncertmajstor simfonijskog orkestra u teatru Verdi u Milanu, osnovanog iste godine, i višegodišnji član orkestra Buxtehude u Nemačkoj. Član je kamernog orkestra Amoroso, a od 2013. do 2020. godine je bila zaposlena na poziciji prvih violina u Niškom simfonijskom orkestru. Nastupila je kao solista sa Niškim simfonijskim orkestrom u saradnji sa maestrom Milenom Injac 2019. godine. Od 2013. godine nastupa sa kamernim ansamblom Bliss, čiji je i osnivač. Od 2020. godine, radi kao profesor violine u MŠ Milenko Živković, u Paraćinu i kao profesor kamerne muzike i orkestra u MŠ Dr Vojislav Vučković u Čačku. Trenutno je na postdiplomskim studijama kamerne muzike na Akademiji Scuola di Musica di Fiesole u Firenci, u klasi prof. Bruna Kanina.

Milica Predolac je srednjoškolsko obrazovanje stekla u MŠ Stevan Mokranjac u Kraljevu, i u istoimenoj školi Beogradu u u klasi prof. Milice Bisenić. Završila je master studije na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi prof. Nenada Radića. Kao solista i član kamernih sastava nastupala je širom Srbije. Ističu se njeni nastupi u Kolarčevoj Zadužbini, SKC-u, DKC-u, kao i na festivalima A–fest i Piano Siti u Novom Sadu. Milica je jedan od osnivača ansambla Bliss, sastava koji je zaslužan za pokretanje festivala kamerne muzike u Nišu 2017. godine. Ovaj festival nastavlja da se održava od 2019. godine u Gornjem Milanovcu. Snimila je svoje kompozicije za klavir u za izdavačku kuću Klavirsko Nebo. Godine 2019. godine započela je specijalističke studije kamerne muzike u klasi prof. Bruna Kanina na Akademiji Scuola di Musica di Fiesole Firenca.

 

Loading...