Onlajn koncert mladih saksofonista „Mini Saxperience 2021“

25.04.2021., 17:00

Onlajn koncert učenika i studenata saksofona održaće se na Fejsbuk stranici Belgrade Saxperience, kao deo serije koncerata Mini Saxperience 2021.
Koncerti iz ove serije će se tokom cele godine održavati u različitim beogradski salama i biće prilika za mlade saksofoniste, buduće profesionalce da se predstave publici i steknu važno izvođačko iskustvo. Domaćin drugog koncerta ove serije je Kulturni centar Beograda.

Koncert 25. aprila u 17 sati u Galeriji Artget neće biti otvoren za publiku zbog epidemioloških mera, već će se direktno prenositi na Fejsbuk stranici festivala Belgrade Saxperience. Na ovaj način obraćamo se mlađoj publici, deci koja će imati priliku da čuju i vide svoje vršnjake saksofoniste kako vladaju svojim instrumentom.

Serija koncerata Mini Saxperience 2021 ujedno je i uvodni program, kojim se najavljuje novo izdanje festivala Belgrade Saxperience, koji će se održati u septembru ove godine. Na osmom festivalu saksofona nastupiće domaći i inostrani saksofonisti i ansambli, kao što su Avido duo (Austrija), Morphing Saxophone Quartet (Francuska), GrandessoCera (Italija), Milan Savić (Srbija), Banda saksofonista, kao i drugi domaći i strani džez saksofonisti.

Program:
Andre Žan Dervo
Mala svita za saksofon
LAZAR JANIĆIJEVIĆ

Johanes Brams
The Little Sandman
MAKSIM PEROVIĆ

Andre Šaje
Andante i Alegro
ĐORĐE BLAĆANIN

Mihal Petrenko
Valcer
LEA ZIVLAK

Feliks Antonini
Divertissement Tzigane
BOGDAN BLAGOJEVIĆ

Andre Žan Dervo
Mala svita za saksofon
STRAHINJA ZAGORAC

Andre Šaje
Andante i Alegro
STRAHINJA MIHAJLOVIĆ

Mihal Petrenko
Valcer
UROŠ DIMITRIJEVIĆ

Emil Lesjer
Prelid i Rondo
VUKAŠIN PETROVIĆ

Žak Iber
Končertino da kamera
Pol Bono
Kapris u formi valcera
MATEJA BLAŽIĆ

Johan Sebastija Bah
Preludijum iz Svite za violončelo br. 5 u ce-molu
LAZAR ĐORĐEVIĆ

Klavirska saradnja: Tatjana Vukmirović
Klasa: Milan Savić

Loading...