„SURVIVRESS“ – Маја Гриналт

12.04.2021., 20:00

Мултимедијална ауторка и пијанисткиња Маја Гриналт, представиће пројекат SURVIVRESS, драму у којој се бави проблемима детета одраслог у дисфункционалној породици, његово херојско преживљавање и трансформацију искуства од спутаности до слободе.
Музичку основу чини одабир дела Дмитрија Шостаковича, као и две нумере Дејана Шкопеље. Сарадници на овом пројекту су Споменка Милић, Дејан Шкопеља, Биљана Милин и Љиљана Јакшић.

Културни догађаји се одржавају уз прописане епидемиолошке мере за сузбијање ширења вируса COVID-19, те је број места за публику у Галерији Артгет ограничен. Молимо Вас да своје место резервишете пријавом (нагласити за који концерт) на е-mail адресу damjana.njegic@kcb.rs или телефоном на 011 2622 058. Пријављивање је могуће до дана концерта у 12 сати или док се места не попуне.
Током недеље, снимак дела концерта ће бити објављен на YouTube каналу Културног центра Београда и доступан свима који нису успели да присуствују догађају.

Програм:
Дејан Шкопеља
Depression (аранжман песме My Bonnie is Over the Ocean)
на текст Маје Гриналт

The Ballade Of Daddy Mirche
на текст Маје Гриналт
СПОМЕНКА МИЛИЋ, глас
ДЕЈАН ШКОПЕЉА, бас гитара

Дмитриј Шостакович
Валцер бр. 2 из Џез свите бр. 2 / A Woman and A Man
аранжман и текст Маје Гриналт

Прелудиjум и фуга у E-дуру, oп. 87

Три фрагмента из опере Леди Магбет Мценског округа
aранжман Квинта Маганинија
Сакривање леша у подруму
Нестанак духа
Пијанице на венчању

Скерцо из Симфоније бр. 5
aранжман Квинта Маганинија
MAJA ГРИНАЛТ, клавир

Свита Игре седам лутака
Лирски валцер
Гавотa
Романсa
Полкa
Скерцo – Валцер
Вергл
Игра
MAJA ГРИНАЛТ, клавир
ДАРИЈА ЈАКШИЋ, плес

Валцер бр. 2 из Џез свите бр. 2 / A Woman and A Man
аранжман Биљане Милин и текст Маје Гриналт
MAJA ГРИНАЛТ, плес
ЉИЉАНА ЈАКШИЋ, плес
БИЉАНА МИЛИН, клавир


SURVIVRESS
посвећено Gabby & Leslie Gallagher

Трећа драма мултимедијалне ауторке и перформерке Маје Гриналт приказује проблеме детета одраслог у дисфункционалној породици, његово херојско преживљавање и трансформацију искуства од спутаности (вођења на повоцу) до слободе (покрета – плес). Ауторка изводи избор композиција Дмитрија Шостаковича и осим идејом страдања, бави се и идејама ограничавања и лишавања.

Песма A Woman and a Man написана је коришћењем само половине енглеског алфабета са случајно нађене летрасет табле. Слово Q није искоришћено, али су додата 2 џокера: A (изокренуто V) и d (изокренуто P).

Костим је направљен од рециклираних материјала: сукња од одбачене кецеље из фризерског салона, блуза од амбалаже за бели лук, украшена новчићима направљеним од чепова с унучића и бави се размишљањем о бескућништву. Да ли су бескућници некад били злостављана деца која у породици нису научила основне вештине бриге о себи и као одрасли ишчекују помоћ и безусловну љубав?

Биографије:
Маја Гриналт, мултимедијална ауторка, режисер и извођач. Маја је драмски писац, песник, пијаниста, дизајнер, костимограф и тангера. Мајине претходне драме су БаШТа (у оригиналу: BCT & the Talking Sculpture, премијера у новембру 2019) и 2020 (премијера у новембру 2020).
Споменка Милић, глас. Споменка је новинарка и блуз-рок певачица.
Дејан Шкопеља, композитор, аранжер и бас гитариста. Дејан је контрабасиста, бас гитариста, композитор, аранжер, професор и студијски музичар, сниматељ и продуцент. Као извођач, композитор и аранжер је снимио преко 200 композиција, а на солистичком албуму Један дан, издатом 2019. године представио се као аутор у све три улоге.
Дарија Јакшић, плес. Дарија је глумица, певачица и гимнастичарка.
Биљана Милин, аранжман и клавир. Биљана је пијаниста и композитор амбијенталне, позоришне и филмске музике.
Љиљана Јакшић, плес. Љиљана је најзапаженије улоге остварила у позоришту КПГТ, Курсаџијама и у монодрамама Скадарлијка и Мој отац Вук Караџић.

Loading...