„SURVIVRESS“ – Maja Grinalt

12.04.2021., 20:00

Multimedijalna autorka i pijanistkinja Maja Grinalt, predstaviće projekat SURVIVRESS, dramu u kojoj se bavi problemima deteta odraslog u disfunkcionalnoj porodici, njegovo herojsko preživljavanje i transformaciju iskustva od sputanosti do slobode.
Muzičku osnovu čini odabir dela Dmitrija Šostakoviča, kao i dve numere Dejana Škopelje. Saradnici na ovom projektu su Spomenka Milić, Dejan Škopelja, Biljana Milin i Ljiljana Jakšić.

Kulturni događaji se održavaju uz propisane epidemiološke mere za suzbijanje širenja virusa COVID-19, te je broj mesta za publiku u Galeriji Artget ograničen. Molimo Vas da svoje mesto rezervišete prijavom (naglasiti za koji koncert) na e-mail adresu damjana.njegic@kcb.rs ili telefonom na 011 2622 058. Prijavljivanje je moguće do dana koncerta u 12 sati ili dok se mesta ne popune.
Tokom nedelje, snimak dela koncerta će biti objavljen na YouTube kanalu Kulturnog centra Beograda i dostupan svima koji nisu uspeli da prisustvuju događaju.

Program:
Dejan Škopelja
Depression (aranžman pesme My Bonnie is Over the Ocean)
na tekst Maje Grinalt

The Ballade Of Daddy Mirche
na tekst Maje Grinalt
SPOMENKA MILIĆ, glas
DEJAN ŠKOPELJA, bas gitara

Dmitrij Šostakovič
Valcer br. 2 iz Džez svite br. 2 / A Woman and A Man
aranžman i tekst Maje Grinalt

Preludijum i fuga u E-duru, op. 87

Tri fragmenta iz opere Ledi Magbet Mcenskog okruga
aranžman Kvinta Maganinija
Sakrivanje leša u podrumu
Nestanak duha
Pijanice na venčanju

Skerco iz Simfonije br. 5
aranžman Kvinta Maganinija
MAJA GRINALT, klavir

Svita Igre sedam lutaka
Lirski valcer
Gavota
Romansa
Polka
Skerco – Valcer
Vergl
Igra
MAJA GRINALT, klavir
DARIJA JAKŠIĆ, ples

Valcer br. 2 iz Džez svite br. 2 / A Woman and A Man
aranžman Biljane Milin i tekst Maje Grinalt
MAJA GRINALT, ples
LJILJANA JAKŠIĆ, ples
BILJANA MILIN, klavir


SURVIVRESS
posvećeno Gabby & Leslie Gallagher

Treća drama multimedijalne autorke i performerke Maje Grinalt prikazuje probleme deteta odraslog u disfunkcionalnoj porodici, njegovo herojsko preživljavanje i transformaciju iskustva od sputanosti (vođenja na povocu) do slobode (pokreta – ples). Autorka izvodi izbor kompozicija Dmitrija Šostakoviča i osim idejom stradanja, bavi se i idejama ograničavanja i lišavanja.

Pesma A Woman and a Man napisana je korišćenjem samo polovine engleskog alfabeta sa slučajno nađene letraset table. Slovo Q nije iskorišćeno, ali su dodata 2 džokera: A (izokrenuto V) i d (izokrenuto P).

Kostim je napravljen od recikliranih materijala: suknja od odbačene kecelje iz frizerskog salona, bluza od ambalaže za beli luk, ukrašena novčićima napravljenim od čepova s unučića i bavi se razmišljanjem o beskućništvu. Da li su beskućnici nekad bili zlostavljana deca koja u porodici nisu naučila osnovne veštine brige o sebi i kao odrasli iščekuju pomoć i bezuslovnu ljubav?

Biografije:
Maja Grinalt, multimedijalna autorka, režiser i izvođač. Maja je dramski pisac, pesnik, pijanista, dizajner, kostimograf i tangera. Majine prethodne drame su BaŠTa (u originalu: BCT & the Talking Sculpture, premijera u novembru 2019) i 2020 (premijera u novembru 2020).
Spomenka Milić, glas. Spomenka je novinarka i bluz-rok pevačica.
Dejan Škopelja, kompozitor, aranžer i bas gitarista. Dejan je kontrabasista, bas gitarista, kompozitor, aranžer, profesor i studijski muzičar, snimatelj i producent. Kao izvođač, kompozitor i aranžer je snimio preko 200 kompozicija, a na solističkom albumu Jedan dan, izdatom 2019. godine predstavio se kao autor u sve tri uloge.
Darija Jakšić, ples. Darija je glumica, pevačica i gimnastičarka.
Biljana Milin, aranžman i klavir. Biljana je pijanista i kompozitor ambijentalne, pozorišne i filmske muzike.
Ljiljana Jakšić, ples. Ljiljana je najzapaženije uloge ostvarila u pozorištu KPGT, Kursadžijama i u monodramama Skadarlijka i Moj otac Vuk Karadžić.

Loading...