OAZA / 17-19.5. / 19.30

17.05.2021-19.05.2021, 19:30

Ponedeljak 17. maj
Utorak 18. maj
Sreda 19. maj

19.30   OAZA
Ekskluzivne projekcije filma uz prisustvo glumačke i autorske ekipe i razgovor sa publikom

Režija: Ivan Ikić
Uloge: Marijana Novakov, Tijana Marković, Valentino Zenuni, Milica Đinđić, Saša Strugar, Maruša Majer, Goran Bogdan
Srbija, Francuska, Slovenija, Holandija, Bosna i Hercegovina 2020, 123’

Festivali i nagrade: Venecija (Dani autora) – nagrada Europa Sinemas za najbolji evropski film, Skoplje – “Zlatno sunce” za najbolji regionalni film, Pingjao – nagrada “Roberto Roselini” za najboljeg reditelja, El Guna – specijalno priznanje, Zagreb – “Zlatna kolica” za najbolji film, Kotbus – nagrada za izuzetno glumačko ostvarenje

OAZA je priča o ljubavnom trouglu između dve devojke i mladića sa posebnim potrebama, koji, obuzeti snažnim osećanjima ljubavi i čežnje za nezavisnošću, prkose strogim pravilima okruženja u kom žive. Ova nesvakidašnja ljubavna priča je prozor u uzbudljiv svet koji ne viđamo svaki dan i pogled na divne mlade ljude od kojih društvo često nepravedno skreće pogled.
Glavne uloge u filmu OAZA igraju talentovani mladi korisnici Doma za decu i mlade u Sremčici, u kom je film i sniman, sa kojima je, u pripremi za snimanje, rađeno više od godinu i po dana. Uloge vaspitača poverene su regionalnim glumačkim zvezdama Goranu Bogdanu i Maruši Majer.

Višestruko nagrađivana, izazovna i autentična ljubavna priča u režiji Ivana Ikića („Varvari“).

Istovremeno, u Filmskoj galeriji DKC-a, paralelno sa projekcijama, biće postavljena izložba fotografija sa snimanja filma pod nazivom LICA OAZE, autora Andrije Kovača.

Ekskluzivno u Dvorani Kulturnog centra Beograda!

Loading...