ОАЗА / 17-19.5. / 19.30

17.05.2021-19.05.2021, 19:30

Понедељак 17. мај
Уторак 18. мај
Среда 19. мај

19.30   ОАЗА
Ексклузивне пројекције филма уз присуство глумачке и ауторске екипе и разговор са публиком

Режија: Иван Икић
Улоге: Маријана Новаков, Тијана Марковић, Валентино Зенуни, Милица Ђинђић, Саша Стругар, Маруша Мајер, Горан Богдан
Србија, Француска, Словенија, Холандија, Босна и Херцеговина 2020, 123’

Фестивали и награде: Венеција (Дани аутора) – награда Еуропа Синемас за најбољи европски филм, Скопље – “Златно сунце” за најбољи регионални филм, Пингјао – награда “Роберто Роселини” за најбољег редитеља, Ел Гуна – специјално признање, Загреб – “Златна колица” за најбољи филм, Kотбус – награда за изузетно глумачко остварење

ОАЗА је прича о љубавном троуглу између две девојке и младића са посебним потребама, који, обузети снажним осећањима љубави и чежње за независношћу, пркосе строгим правилима окружења у ком живе. Ова несвакидашња љубавна прича је прозор у узбудљив свет који не виђамо сваки дан и поглед на дивне младе људе од којих друштво често неправедно скреће поглед.
Главне улоге у филму ОАЗА играју талентовани млади корисници Дома за децу и младе у Сремчици, у ком је филм и сниман, са којима је, у припреми за снимање, рађено више од годину и по дана. Улоге васпитача поверене су регионалним глумачким звездама Горану Богдану и Маруши Мајер.

Вишеструко награђивана, изазовна и аутентична љубавна прича у режији Ивана Икића („Варвари“).

Истовремено, у Филмској галерији ДКЦ-а, паралелно са пројекцијама, биће постављена изложба фотографија са снимања филма под називом ЛИЦА ОАЗЕ, аутора Андрије Ковача.

Ексклузивно у Дворани Културног центра Београда!

Loading...