58. Oktobarski salon | Beogradski bijenale: RAZGOVOR sa Tanom Huseinom Klarkom

26.06.2021., 18:00

Za 58. Oktobarski salon Tan Husein Klark istražuje kolaps između fikcije i stvarnosti i između snova i budnog života u sadašnjosti. O audio drami U alfabetskim vrtovima, koja je napisana za 58. Oktobarski salon | Beogradski bijenale, razgovara sa Vesnom Perić, dramaturškinjom i filmskom kritičarkom

Subota, 26. jun
DVORANA KULTURNOG CENTRA BEOGRADA – FILMSKA GALERIJA, Kolarčeva 6
18.00 – Razgovor sa Tanom Huseinom Klarkom, umetnikom i autorom radio drame U alfabetskim vrtovima.
Razgovor vodi Vesna Perić, dramaturškinja i filmska kritičarka, Radio Beograd 2

TAN HUSEIN KLARK
Rođen 1981.
Živi i radi u Londonu, Velika Britanija i Hamburgu, Nemačka

Prvi deo projekta, U alfabetskim vrtovima (2021), jeste audio drama od šesnaest epizoda, u produkciji The Director’s Theatre Writer’s Theatre, inspirisana romanom Suzan Sontag Dobročinitelj iz 1963. godine, u kojem glavni junak, Hipolit, živi prema diktatu svoje oniričke aktivnosti, spajajući i mešajući budna stanja i stanja sna, maštu i stvarnost. U Klarkovoj reinterpretaciji narativa Suzan Sontag, radnja romana preseljena je iz Pariza u Beograd i kolažirana je sa drugim nađenim tekstovima u maniru serije Fatagaga Maksa Ernsta.
Drugi deo projekta, Mali plakati s aforizmima (A-H), sastoji se od niza plakata inspirisanih Ernstovom serijom, grafikom novinskih naslova i dadaističkom poezijom, sa tekstom Klarkove audio drame, izloženih u Filmskoj galeriji.

TAN HUSEIN KLARK
U alfabetskim vrtovima, 2021.
Radio drama u 16 epizoda, 60’ svaka, napisao je i režirao Tan Husein Klark, a izvode je The Director’s Theatre Writer’s Theatre (Markus Bernhard Borger, Džozef Patrik Konoli, Stef Gol-ding, Liza Hajnriki, Malvina Kajetancik, Katerin Ludke, Valeri Makan, Jozef Mohamed, Luis Odriozola, Laura Šuler, Alina Montana Veber)

Produkcija:
The Director’s Theatre Writer’s Theatre i RINSE123 LTD (izdanje na engleskom)
Radio Beograd 2 i Kulturni centar Beograda (izdanje prve dve epizode na srpskom)

Loading...