Najava međunarodnog džez festivala NIŠVILLE 2021 u Beogradu

30.07.2021., 12:00

Pres konferencija povodom predstojećeg Nišville jazz festival-a biće održana u petak, 30. jula sa početkom u 12.00 u Dvorani Kulturnog centra, Kolarčeva 6, nakon koje će biti održan i najavni muzički program na platou ispred Kulturnog centra Beograda, Trg republike 5 sa početkom u 12.30.

Međunarodni niški džez festival Nišville 2021 održaće se od 6. do 15. avgusta 2021. godine. Glavni festivalski program na Platou niške Tvrđave odvija se od četvrtka do nedelje, od 12. do 15. avgusta. Tokom 10 dana trajanja festivala biće izvedeno 300 programa na kojima će nastupiti oko 1000 izvođača!

Najavni koncert, poklon beogradskoj publici, na Trgu Republike u 12.30 upriličiće Jazzysad combo sastav, autorski bend koji od 2016. godine nastupa u sastavu Milan Petrović – klavijatura, Nagy Lehel – saksofon, Milan Mutaović – gitara i Jazzysad – gramofoni i ritam mašina. Bend na nastupima  svira svojevrsnu mešavinu džeza sa elementima fanka, soula i elektronske muzike, takozvani nu jazz koji dopušta slobodnu interpretaciju i improvizaciju, a njihov nastup će obogatiti plesači iz beogradske škole džez plesa Swing & Roll koji će prirediti nezaboravan šou za sve prisutne na Trgu Republike u Beogradu.

Ovogodišnje izdanje Nišville jazz festival-a će osim bogatog muzičkog programa na više stejdževa u Tvrđavi, na Trgu Kralja Milana i na Amfiteatru keja na Nišavi, posetiocima ponuditi i kvalitetan međunarodni program u okviru Nišville jazz teatarskog festivala, kao i mnoštvo dokumentarnih i igranih filmova sa muzičkom tematikom – Nišville Movie Summit 2021. Svi prateći programi za posetioce su besplatni, a ulaznica se plaća samo za glavni festivalski program. U okviru glavnog programa Nišvila od 12. do 15. avgusta nastupiće Earth, Wind & Fire feat. Al McKay, Stanley Jordan, Darryl Jones & Stone Riders, Goran Bregović & Nišville Big Bend i mnogi drugi. Više o izvođačima na zvaničnom sajtu festivala.

Ulaznice se mogu kupiti na prodajnim mestima Ticket Vision u zemlji i inostranstvu, kao i na ovom linku
Sve ulaznice kupljene za Nišville 2020 u mreži Ticket Vision validne su i za ovogodišnji festival.

Jazzysad Combo je autorski bend koji na nastupima izvodi svojevrsnu mešavinu džeza, fanka, soula i elektronske muzike, takozvani nu jazz, koji podrazumeva i slobodnu interpretaciju i improvizaciju. Čine ga Milan Petrović – klavijatura, Nagy Lehel – saksofon, Milan Mutaović – gitara i Jazzysad – gramofoni i ritam mašina.
Jazzysad je DJ i producent iz Subotice. Jedan je od pionira electro swing, nu-jazz i elektro tango zvuka u regionu i frontmen prvog electro swing benda u Srbiji, “ Bandtronica “. Stvara pod uticajem soula, džeza, bugija, hip hopa, trip hopa i broken bit zvuka. U poslednje vreme fokusiran je na džem sesije sa sastavom “ Jazzysad combo “ i promociju srpskih i balkanskih džez izdanja. Umetnik iza ovog aliasa je diplomirani inženjer zvuka na Tehničkom univerzitetu u Gracu ali i modni dizajner. On je glavni menadžer i selektor “ Midnight Jazz Dance “ stejdža na Nišvil džez festivalu od 2015. godine.  Zvanični muzički saradnik brenda Levi Strauss & Co. u Srbiji od 2008. godine.

Swing’n’Roll je ekipa entuzijasta koja neguje plesove i muziku iz Swing i Rock’n’Roll ere koji su obeležili period od 20-ih do 50-ih godina prošlog veka. Osim časova swing plesova (lindy hop, boogie woogie, balboa), Swing’n’Roll organizuje tematske događaje poput nastupa, svirki, plesnih večeri i radionica, sa idejom dobre zabave i edukacije. Posetite njihov sajt i saznajte više o ovoj rasplesanoj ekipi.

Loading...