BELDOCS 2021 / 11.9.2021. /

11.09.2021-16.09.2021, 17:00

Субота, 11. септембар

17.00
Неми глас
, Река Валерик, Француска, Белгија, 51’ – Елементал

Кавај, млади ММА борац, побегао је из Чеченије када је његов брат открио његову хомосексуалност и обећао да ће га убити. У Бриселу, суочен са шоком изгнанства, он занеми. Једина веза коју одржава са Чеченијом су гласовне поруке које му шаље мајка. Филм прати Кавајеве прве месеце у Белгији. Принуђен да живи у потпуној анонимности како би побегао од чеченске дијаспоре, он ће покушати да изгради нови идентитет.

19.00
Холгут
, Liesbeth De Ceulaer, Белгија, 75’ – Међународни такмичарски програм

Сибирски пермафрост се топи. Тројица Јакућана крећу у потпуну дивљину: сељак Роман и градски момак Ким иду у лов на ретког ирваса, а научник Семјон истражује пермафрост како би пронашао ћелије мамута помоћу којих би могао да клонира ову изумрлу животињу. Док се Роман, Ким и Семјон приближавају својим циљевима, и смрзнута земља по којој ходају и сама реалност почињу да се топе и преображавају у нешто ново.

21.30
Још мало до нове године
, Марко Бичанић, Хрватска, 18’ – Поветарац

Успркос епидемији, тринаестогодишњи Матео ужива у зимским празницима – игра се с пријатељима и стално баца петарде ишчекујући Нову годину. Неколико дана пре самог дочека, идилу прекида разоран земљотрес који погађа суседни округ.

Оно што не смемо да радимо, Бруно Сантамариа Разо, Мекско, 75’ – Међународни такмичарски програм

Артуро је тинејџер који се игра са млађом децом слободног духа, са којима живи у свом малом приобалном селу. Када наизглед идиличну атмосферу узбурка један насилни догађај, који носи у себи наговештај штетног мачизма, Артуро се одлучује на храбар корак да се отвори пред својим родитељима.

Loading...