BELDOCS 2021 / 11.9.2021. /

11.09.2021-16.09.2021, 17:00

Subota, 11. septembar

17.00
Nemi glas
, Reka Valerik, Francuska, Belgija, 51’ – Elemental

Kavaj, mladi MMA borac, pobegao je iz Čečenije kada je njegov brat otkrio njegovu homoseksualnost i obećao da će ga ubiti. U Briselu, suočen sa šokom izgnanstva, on zanemi. Jedina veza koju održava sa Čečenijom su glasovne poruke koje mu šalje majka. Film prati Kavajeve prve mesece u Belgiji. Prinuđen da živi u potpunoj anonimnosti kako bi pobegao od čečenske dijaspore, on će pokušati da izgradi novi identitet.

19.00
Holgut
, Liesbeth De Ceulaer, Belgija, 75’ – Međunarodni takmičarski program

Sibirski permafrost se topi. Trojica Jakućana kreću u potpunu divljinu: seljak Roman i gradski momak Kim idu u lov na retkog irvasa, a naučnik Semjon istražuje permafrost kako bi pronašao ćelije mamuta pomoću kojih bi mogao da klonira ovu izumrlu životinju. Dok se Roman, Kim i Semjon približavaju svojim ciljevima, i smrznuta zemlja po kojoj hodaju i sama realnost počinju da se tope i preobražavaju u nešto novo.

21.30
Još malo do nove godine
, Marko Bičanić, Hrvatska, 18’ – Povetarac

Usprkos epidemiji, trinaestogodišnji Mateo uživa u zimskim praznicima – igra se s prijateljima i stalno baca petarde iščekujući Novu godinu. Nekoliko dana pre samog dočeka, idilu prekida razoran zemljotres koji pogađa susedni okrug.

Ono što ne smemo da radimo, Bruno Santamaria Razo, Meksko, 75’ – Međunarodni takmičarski program

Arturo je tinejdžer koji se igra sa mlađom decom slobodnog duha, sa kojima živi u svom malom priobalnom selu. Kada naizgled idiličnu atmosferu uzburka jedan nasilni događaj, koji nosi u sebi nagoveštaj štetnog mačizma, Arturo se odlučuje na hrabar korak da se otvori pred svojim roditeljima.

Loading...