BELDOCS 2021 / 12.9.2021. /

12.09.2021., 17:00

Недеља, 12. септембар

17.00
Нешто прелепо што преостане
, Katrine Philp 88’ – Елементал

Заједница ”Добре туге” у Њу Џерзију усредсређује се на холистички приступ жалости, где деца могу да се препусте гневу у “вулканској соби” или да се опросте од меде пацијента који умире у “болничкој соби”. У току годину дана, приближавамо се Кими, Никију, Питеру, Нори, Нолану и Микејли заједно са њиховом сталном сапутницом – тугом, док долазе на своје недељне састанке групе, обављају мале ритуале како би се сећали својих вољених и наставили са свакодневним животним активностима.

19.00
Дан данашњи
, Maxence Stamatiadis , Француска, 67’ – Међународни такмичарски програм

Године 2024. осамдесетосмогодишња Сузан из предграђа Париза не може да живи без нове технологије. Залепљена је за екране, дели видео-клипове са мачкама, учи о биткоину и посвећује свој живот романсама из ријалитија. Али ништа од тога не може да попуни празнину коју је оставио губитак Едуарда, њеног мужа који је умро пре десет година. Једног дана Сузан открива нову апликацију Дан данашњи која обећава повратак вољених. Едуард се враћа, али то више није исти човек.

21.30
Ски, Manque La Banca Аргентина
, 75’ – Међународни такмичарски програм

На врхунцу туристичке сезоне у граду Барилочеу, испод мирног блаженства почиње да избија низ подземних митова и легенди. Спори тектонски поремећаји и мистериозни догађаји разоткривају историју скривене репресије над локалним становништвом, експлоатацију земље и убилачко стање које је трајало више од петсто година. Све што је остало неизречено кључа као лава, али не кроз традиционално звучно окружење већ кроз моћну техно музику, која продорно пулсира кроз цео филм.

Loading...