BELDOCS 2021 / 12.9.2021. /

12.09.2021., 17:00

Nedelja, 12. septembar

17.00
Nešto prelepo što preostane
, Katrine Philp 88’ – Elemental

Zajednica ”Dobre tuge” u Nju Džerziju usredsređuje se na holistički pristup žalosti, gde deca mogu da se prepuste gnevu u “vulkanskoj sobi” ili da se oproste od mede pacijenta koji umire u “bolničkoj sobi”. U toku godinu dana, približavamo se Kimi, Nikiju, Piteru, Nori, Nolanu i Mikejli zajedno sa njihovom stalnom saputnicom – tugom, dok dolaze na svoje nedeljne sastanke grupe, obavljaju male rituale kako bi se sećali svojih voljenih i nastavili sa svakodnevnim životnim aktivnostima.

19.00
Dan današnji
, Maxence Stamatiadis , Francuska, 67’ – Međunarodni takmičarski program

Godine 2024. osamdesetosmogodišnja Suzan iz predgrađa Pariza ne može da živi bez nove tehnologije. Zalepljena je za ekrane, deli video-klipove sa mačkama, uči o bitkoinu i posvećuje svoj život romansama iz rijalitija. Ali ništa od toga ne može da popuni prazninu koju je ostavio gubitak Eduarda, njenog muža koji je umro pre deset godina. Jednog dana Suzan otkriva novu aplikaciju Dan današnji koja obećava povratak voljenih. Eduard se vraća, ali to više nije isti čovek.

21.30
Ski, Manque La Banca Argentina
, 75’ – Međunarodni takmičarski program

Na vrhuncu turističke sezone u gradu Bariločeu, ispod mirnog blaženstva počinje da izbija niz podzemnih mitova i legendi. Spori tektonski poremećaji i misteriozni događaji razotkrivaju istoriju skrivene represije nad lokalnim stanovništvom, eksploataciju zemlje i ubilačko stanje koje je trajalo više od petsto godina. Sve što je ostalo neizrečeno ključa kao lava, ali ne kroz tradicionalno zvučno okruženje već kroz moćnu tehno muziku, koja prodorno pulsira kroz ceo film.

Loading...