BELDOCS 2021 / 14.9.2021. /

14.09.2021-16.09.2021, 17:00

Utorak, 14. septembar

17.00
Prva žena,
Miguel Eek, Španija, 77’ – Elemental

Eva napušta psihijatrijsku ustanovu u kojoj je živela 6 godina. Ona čini prve korake ka „normalnom“ životu i onim za čim čezne: da pronađe posao, zaradi sopstveni prihod, poseti majku, da se zaljubi. Dok analizira svoju prošlost i radi na samopouzdanju, Eva se drži svog glavnog cilja: da ponovo uspostavi odnos sa sinom nad kojim je izgubila starateljstvo pre 20 godina i zamoli ga da joj oprosti.

19.00
Ova kiša će zauvek padati
, Alina Gorlova, 102’ – Fokus Ukrajina

Film prati dvadesetogodišnjeg Andrija Sulejmana koji pokušava da obezbedi sebi održivu budućnost, dok se suočava sa izgubljenim ljudskim životima u oružanim sukobima. Od sirijskog građanskog rata do sukoba u Ukrajini, Andrijev život je obeležen naizgled večnim tokom života i smrti.

21.30
Naša zemlja, naš oltar
, André Guiomar, Portugal, 77’ – Međunarodni takmičarski program

Naša zemlja, naš oltar prikazuje dnevnu rutinu stanara u socijalnim stanovima u Aleišu, koja karakteriše tenzije izazvane nametnutom sudbinom. Vreme između rušenja prvog i poslednjeg solitera oteglo se na nekoliko godina, i stanari sve vreme žive u neizvesnosti. Prinuđeni da se pomire sa time da će njihova zajednica nestati, bespomoćno gledaju kako im se prošlost polako izobličava.

Loading...