Specijalna projekcija filma NEČISTA KRV – GREH PREDAKA uz razgovor sa ekipom filma / 17.9. / 18.00

17.09.2021., 18:00

U petak 17. 09., posle projekcije filma Nečista krv u 18 h u Dvorani Kulturnog centra, u srcu Beograda o Vranju davnih dana.
Sa vama će biti reditelj Milutin Petrović i zvezda filma Katarina Radivojević. Pitaće ih Maja Uzelac, a možete i sami.
Ako ste već zavoleli emo-spektakl po delu Bore Stankovića i razmišljali o izazovima evociranja epohe, vreme je za drugo gledanje. Tema je tada mnogo više; od konja i haljina plus klanja i silovanja, pa do Srba i Turaka, ljudi i žena.
Svima nam ovih dana najlakše kreću suze kroz smeh. Pa može valjda i obrnuto.

18.00 NEČISTA KRV – GREH PREDAKA
Srbija 2021, 103’
Režija: Milutin Petrović
Uloge: Dragan Bjelogrlić, Anđela Jovanović, Katarina Radivojević, Feđa Štukan, Nela Mihailović, Dragan Mićanović, Dejan Bućin, Marko Grabež, Tim Sejfi, Nedim Nezirović, Milica Gojković, Teodora Dragićević, Vaja Dujović, Nikola Vujović

Čuveni domaći reditelj Milutin Petrović snimio je svoju verziju dela klasika Bore Stankovića, prema scenariju kultnog Voje Nanovića. Film prati priču o Hadži Trifunu (Dragan Bjelogrlić), uglednom srpskom trgovcu, koji pokušava da očuva mir sa turskim vlastima, ali i održi svoj ugled i uticaj u Vranju, važnoj turskoj varošici u blizini granice sa oslobođenom Srbijom. Dok Trifun priprema dva sina da ga naslede na poziciji vođe među srpskim narodom, muke mu stvaraju ne samo moćni turski begovi nego i sama njegova porodica. Trifun donosi niz teških odluka koje će kasnije uticati na njegove potomke, junake iz romana “Nečista krv”.

 

 

Loading...