Koncert pijaniste Nemanje Egerića

25.10.2021., 20:00

Mladi pijanista posvećen interpretaciji dela savremenih autora, Nemanja Egerić, i ove godine održaće koncert u okviru programa Koncerti u Galeriji Kulturnog cenra Beograda, a na programu njegovog resitala nalaze se kompozicije Denisova, Štokhauzena, Nonoa, ali i Betovenova Sonata op. 110.

Kulturni događaji se održavaju uz propisane epidemiološke mere za suzbijanje širenja virusa COVID-19, te je broj mesta za publiku u Galeriji Artget ograničen. Molimo Vas da svoje mesto rezervišete prijavom na damjana.njegic@kcb.org.rs ili telefonom na 011 2622 058. Prijavljivanje je moguće do 12 sati na dan koncerta ili dok se mesta ne popune.

Program:
Edison Denisov
Signes en blanc

Karlhajnc Štokhauzen
Klavierstück IX

Luiđi Nono
…sofferte onde serene… za klavir i traku

Ludvig van Betoven
Sonata za klavir br. 31 u As-duru, op. 110
Moderato cantabile molto espressivo
Allegro molto
Adagio ma non troppo – Allegro ma non troppo

Biografija:
Nemanja Egerić je završio osnovne i master studije u klasi prof. Miroslava Dacića, dok je post-diplomske studije završio na muzičkoj akademiji Scuola di Musica di Fiesole u Firenci u klasi Bruna Kanina (Bruno Canino). Završio je doktorske akademske studije na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi prof. dr Maje Rajković, a tema njegovog doktorskog umetničkog projekta obuhvata programsko i interpretativno tumačenje klavirskog ciklusa Dvadeset pogleda na dete Isusa (Vingt Regards sur l’Enfant Jésus) Olivijea Mesijana.
Tokom i nakon školovanja je učestvovao na takmičenjima gde je osvajao brojne nagrade, među kojima se ističu: Laureat IV pijanističkog takmičenja ULJUS (2017), prva nagrada na pijanističkom takmičenju Klavitas (2017), Laureat takmičenja za savremenu muziku ReConstruction 2 (2019) i drugo mesto na takmičenju savremene muzike INSAM u Sarajevu (2019). Od posebnih priznanja ističe se nagrada Stanojlo Rajičić koju dodeljuje Srpska akademija nauka i umetnosti za najuspešniji koncert sezone (2018/2019) galerije SANU.
Kao solista i kamerni muzičar koncertira u Švajcarskoj, Italiji, Makedoniji, BiH, kao i u svim prestižnim salama Srbije. Nastupa na domaćim i internacionalnim festivalima kao što su Lucern Piano Festival (2019), Musica al Ponte (2018), Piano City (2018), Convivium Musicum (2018), BLISS (2017) i 15. Internacionalni festival Petar Stojanović (2017). Prvi put u Srbiji je izveo značajna klavirska dela Olivijea Mesijana, Lučana Berija i Džonatana Harvija.
Usavršavao se na majstorskim kursevima kod Bruna Kanina, Momo Kodame, Piera Sublea i Pitera Hila. Od 2019. godine radi kao stručni saradnik na Fakultetu umetnosti u Nišu. Pretežno se bavi izvođenjem i promocijom novije muzike.

Loading...