Koncert pijanistkinje Diane Jovanović

18.10.2021., 20:00

Pijanistkinja iz Ukrajine koja već trideset godina živi i radi u Beogradu, Diana Jovanović izvešće u Galeriji Artget čuvenu svitu za klavir Modesta Musorgskog Slike s izložbe.

Kulturni događaji se održavaju uz propisane epidemiološke mere za suzbijanje širenja virusa COVID-19, te je broj mesta za publiku u Galeriji Artget ograničen. Sva mesta za večerašnji koncert su POPUNJENA.

Modest Musorgski
Slike s izložbe
Promenada
Gnom
Promenada
Stari zamak
Promenada
Tiljeri
Bidlo
Promenada
Balet pilića u ljuskama
Dva Jevrejina (Samuel Goldenberg i Šmile)
Promenada

Pijaca u Limožu
Katakombe – Cum mortuis in lingua mortua
Baba Jaga
Velika kijevska vrata

Biografija:
Diana Jovanović, pijanistkinja, je rođena u Ukrajini. Završila je Muzičku školu „Viljkonski“ u klasi prof. Irine Stepanjenko, osvojivši brojne nagrade na regionalnim takmičenjima. Studije je započela u klasi prof. Tatjane Kan na ruskom državnom konzervatorijumu „Sobinov“ u Saratovu, a nastavila je u klasi prof. Aleksandra Snegireva na ukrainskom državnom konzervatorijumu „P. I. Čajkovski“ u Kijevu, gde je i diplomirala  u klasi  prof. Anatolija Guđko 1986. godine. Delovala je kao profesor klavira na državnom pedagoškom univezitetu „Ševčenko“, a nakon završene specijalizacije  magistrirala je 1992. u klasi Dr Galjine Patoržinske na konzervatorijumu “Čajkovski“ u Kijevu, gde je kao asistent radila dve godine. Tokom školovanja osvojila je brojne nagrade na nacionalnim takmičenjima i usavršavala se kod Sergeja Skrinčenko, Igorja Rjabova, Aljberta Tarakanova, Nikolaja Suka, Daniila Judeleviča, Nataliji Karevine, Irine Borovik… Snimala je za Radio-Televiziju Ukrajine. Ostvarila je brojne turneje po Rusiji i Ukrajini. Od 1992. živi u Beogradu, gde je angažovana  kao profesor klavira u Muzičkoj školi „Josip Slavenski“. Snimala je za Radio Televiziju Srbije. Učestvovala je na brojnim međunarodnim festivalima i održala resitale u svim značajnim beogradskim salama.

Loading...